torstai 7. elokuuta 2014

Uusien asukkien kuulumiset
Pentu, jolla ei vieläkään ole nimeä, on kotiutunut aivan mahtavasti. Oikeastaan ujosteli vain tulopäivänään ja sen jälkeen on ollut kuin olisi aina meillä asunut. Vessan käyttö on pennulla hyvin hallussa, eikä vahinkoja ole tullut minnekään. Pedon kanssa pentu ei vielä oikein tule toimeen. Tai pentu tulisi kyllä, mutta Peto alkaa välittömästi märistä kun toinen kissa tulee sen lähelle. Ajan kanssa niistä varmasti tulee ystävät, mutta alku on hankala kun Peto on ollut jo monta vuotta ilman kaveria. Sen Peto kyllä ymmärtää, että kyseessä on pentu, sillä ei sille mitään pahaa yritä tehdä.

Marsujen suhteen sen sijaan on hieman suurempia ongelmia. Ensimmäinen tapaaminen meni hyvin. Kissa sanoi mau ja Viola viik, jonka jälkeen pentu lähti kauhistuneena pois paikalta. Nyt kisu on kuitenkin alkanut kiinnostua marsuista vähän turhankin paljon, eikä niitä voi vahtimatta pitää samassa tilassa. Pentu kun ei ymmärrä etteivät marsut halua leikkiä sen kanssa, eivätkä varsinkaan ole leluja. Toivottavasti ajan myötä meno hieman rauhoittuisi. Peto kun ei marsuista välitä ollenkaan ja marsut ovat siitä syystä voineet olla vapaana 24/7.

Kisu on päässyt jo ulkoilemaankin muutaman kerran. Aluksi se oli valjaissa jottei katoa minnekään, mutta ulkoilu oli sen verran jännää ettei vaöjaita tarvita. Kissa kun arastelee nurmikolla kävelyä ja istuu mieluummin turvallisesti ihmisen sylissä.Kanien suhteen ei kaikki olekaan mennyt ihan niin hyvin kuin kissan. Eilen tuli ihan sattumalta tarkastettua kanien sukupuolet. Hyvä että tarkastin, sillä ranskis ja risteytys osoittautuivatkin pojiksi! Tämä pistikin sitten suunnitelmat vähän uusiksi. Varmasti saisin kanit kyllä vaihdettua oikean sukupuolen edustajiin, mutta ei oikein huvita enää lähteä tekemään uutta reissua. En myöskään halua kuskata pupuja heti pois kun ovat uuteen kotiin kotiutuneet. Tietysti vähän omaakin vikaa, kun ei ostohetkellä kanien sukupuolia tullut tarkistettua. Ei kuitenkaan sellainen mieleen tullut, kun mitään epäselvyyttä ei asian suhteen pitänyt olla ja aina ennenkin olen kaneja ostaessa saanut sitä mitä on pitänyt.

Koska pojat ovat vielä aivan vauvoja, en niitä vielä Jättiksestä erottanut. Kauaa en niitä kuitenkaan enää yhdessä pidä. Pojat tulevat luultavasti lähipäivinä muuttamaan Rollen kavereiksi asumaan, sillä tulevat kyllä poikaporukassa toimeen ainakin syksyyn saakka. Myöhemmin voikin sitten tulla hieman tilanpuute vastaan, kun ei uusille uroksille olisi oikein tilaa. Mietin vielä mitä teen ja katselen tilannetta talvella uudelleen. Saattaa kuitenkin olla että joudun Snuffelille etsimään jossakin vaiheessa uuden kodin. Ranskiksesta en raaski luopua, sen verran ihana tapaus on. Ranskiksen nimi piti tietenkin vaihtaa, sillä Aada ei kovin miehekäs nimi ole. Niinpä luppis tunnetaan nykyään nimellä Wellu. Jättis parka jää nyt sitten ilman kaveria ja pitäisi joku ratkaisu siihen keksiä. Mahdollisesti yritän liittää sen luppalauman sekaan tai sitten se saa Hillan kotiin jäävän poikasen kaverikseen.

Olin myös alustavasti miettinyt mahdollisesti ranskispoikuetta ensi kesälle. Wellu tuskin on kykeneväinen poikuetta synnyttämään, joten jos päätän ranskispoikueen kesällä teettää, täytyy hankkia morsian Wellulle. Snuffelin taas piti olla kiva seuraneiti ja tehdä ehkä yksi liha-/lemmikkipoikue. Nyt Snuffel on vähän tyhjänpanttina.

Muistutuksena siis tähän loppuun, että älkää myykö niitä kaneja, mikäli sukupuolesta ei ole 100% varmuutta. Itse osaan onneksi tunnistaa kanin sukupuolen, mutta ajatelkaa jos tämä kolmikko olisi myyty ensikaneiksi aloittelijalle. Olisi ollut vähän ihmettelemistä, kun pojat olisivat ensiksi alkaneet tapella keskenään ja sitten belgianjätti olisi tehnyt poikueen. Pahimmassa tapauksessa vielä aivan liian nuorena ja synnytykseen kuollen.

5 kommenttia:

 1. Me ostettiin kani viime kesänä kasvattajalta piti olla poika, parin viikon päästä tajusin että se onkin tyttö... Ja kuukauden päästä olikin jo poikasia. Meillä siis silloin oli myös poikakani jonka kaveriksi tämä tulikin. Mutta kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sattuu valitettavan usein. :(
   Saisivat kasvattajat olla vähän tarkempia sukupuolten suhteen. Ymmärrän kyllä että joskus saattaa olla epäselviäkin tapauksia, mutta esim. tuo Wellu on niin selvä poika ettei selvemmäksi voi muuttua. Ihmetyttää miten joku on voinut sen naaraaksi katsoa.

   Poista
 2. ihana blogi ja ihania postauksia! Mulla on marsuaiheinen blogi, jos kiinnostaa katsoa :)

  tahtiinkirjoitettuvirhe.blogspot.com
  hei hei!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)