maanantai 18. elokuuta 2014

Sitä sun tätä


 

Jättipuput asustelevat edelleen kaikki yhdessä, vaikka tarkoitus ne olikin jo erottaa. Pojat ovat kuitenkin edelleen niin vauvoja, että uskallan niitä naaraan kanssa pitää. Piakkoin tosin pitäisi saada erotus aikaiseksi. Kunhan nyt ensin keksisi jonkin järkevän asumisratkaisun, ettei Jättis aivan yksin jää.

Olen jättejä päästänyt jo useamman kerran vapaaksi pihalle ja ovat oikein ihanteellisia ulkoilutettavia. Eivät lähde kauaksi ja palaavat yleensä lopulta itse takaisin sisälle. Pari ekaa päiväähän puput asuivat lampolan puolen kerroshäkissä, mutta sen jälkeen siirtyivät seuraavaan osastoon, jossa ovat ihan vapaana. Vaikka tilaa onkin paljon, ei se riitä alkuunkaan siihen että Jättis pääsisi kunnolla spurttailemaan. Siksipä se onkin aina kovin innoissaan kun pääsee ulos juoksentelemaan.

Samassa tilassa kanien kanssa on myös parisenkymmentä heinäpaalia säilössä. Kovasti puput tykkäävät kiipeillä paalikasassa ja menevät niin ylös kuin vain paaleja riittää. Eipä noilla ainakaan tule ihan heti heinästä puutetta.


Kesä alkaa olla lopuillaan ja hiljalleen on pitänyt alkaa miettiä tulevan talven asumisjärjestelyjä. Ulkona ollaan kyllä vielä lokakuulle asti, mutta hyvä suunnitella jo valmiiksi kaikki. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka sisälle pitäisi muuttaa jo etuajassa.

Kanimäärä on päässyt taas kasvamaan, joten häkkejä ei millään riitä kaikille. Uusia saa siis taas alkaa nikkaroimaan. Saattaa olla että osa kaneista saa käyttöönsä varsin kivan uuden kanilaratkaisun, mutta siitä enemmän vasta sitten kun sen tulo on varmaa.

 

Pikkukissustakin pakko laittaa jälleen muutama kuva. Pentu ei muuten ole enää nimetön, vaan se tunnetaan nimellä Manu. 

Postaukset ovat olleet viimeaikoina enemmän kuvapainotteisia. Ei ole ollut oikein innostusta pitkiä romaaneita kirjoittaa, eikä töiden takia ole ehtinyt eläinten kanssa kovin paljoa edes viettää aikaa. Töiden suhteen alkaa onneksi syksyn myötä vähän helpottaa, joten ehkä sitten postausten teksteihinkin saadaan hieman lisää pituutta.

Jos jollakin on joku kiva postaustoive mielessä, niin mieluusti otan ehdotuksen vastaan. Joku mielipidepostaus voisi olla ihan kiva kirjoittaa, mutta mistä aiheesta?
Olen myös ajatellut joko kysymyspostausta tai toivekuvapostausta. Kummasta tykkäisitte enemmän? Toivekuvapostausta ei ole blogissa koskaan ollut, joten sellainen voisi olla ihan hauska toteuttaa. Mutta kyllä kysymyksiinkin on aina mukava vastailla.

3 kommenttia:

 1. Ihana nimi tuo Manu :3 Sopii tosi hyvin tälle kissalle! <3

  VastaaPoista
 2. Sitä sun tätä, mutta älä järki jätä ;)

  VastaaPoista
 3. Niin ihania kuvia!!<3
  Toivekuvapostaus voisi olla kivempi kun niihin niin harvoin törmää, mutta kyllä ne kysyspostauksetkin on vaan niin kivoja! En osaa päättää kumpi mielummin...

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)