tiistai 5. elokuuta 2014

Mitä ihmettä?

Mitäs kaneja ne nämä ovat?

En ole asiasta blogissa maininnut, mutta varasin jo jokin aika sitten kolme uutta kania ja tänään hain kolmikon kotiin. Jo keväällä aloin haaveilla jättikanista ja suunnitelmissa oli sellainen alkusyksystä hankkia. Itse olisin ihan siihen yhteenkin tyytynyt, mutta muu perhe oli sitä mieltä että jättejä hankitaan useampi. Niinpä pupuja tuli sitten kolme. Nämä puput tulevat todennäköisesti jäämään tänne kotosalle siinä vaiheessa kun muiden kanien kanssa muualle muutetaan. Siihen saakka ovat kuitenkin minun hoidettavina muiden kanien tapaan.


Kolmikon vanhin ja suurin pupu on 19.4.2014 syntynyt belgianjättinaaras Jättis. Väriltään Jättis on luonnonharmaa. Luonnonharmaasta väristä en yleensä oikein välitä, mutta belgianjätillä se näyttää hyvältä. Belgianjätti on se rotu mikä oli toivelistalla ykkösenä siinä vaiheessa kun jättikanin hankintaa aloin suunnitella, joten mukavaa kun sellainen vihdoin kanilassa on.


Ranskanlupista olen myös tykännyt jo kauan. Paria ranskista pääsin joskus työssäoppimispaikassa hoitamaan ja ihastuin niihin täysin. Joten nyt kun siihen tarjoutui tilaisuus, muutti meille ranskanluppanaaras Aada. Tyttö on syntynyt 2.6.2014. Kuten kuvista näkyy, Aada on väriltään valkoinen ps. Valkoinen ps on väri, josta en ole oikeastaan koskaan tykännyt. Jos silmät olisivat ihan oikeasti kirkkaan punaiset, ei ongelmaa olisi. Punasilmäisten kanien silmät ovat kuitenkin ennemminkin vaaleanpunaiset ja näin ollen mielestäni melko rumat. Mutta näin siinä vain kävi ja nyt laumaan kuuluu myös kani joka edustaa inhokkiväriäni. Silmien väriä lukuun ottamatta on kyllä todella suloinen pupu. 


Viimeisimpänä esittelyyn pääsee risteytysnaaras Snuffel. Snuffel on belgianjätti-ranskanluppa risteytys. Se on sukua sekä Jättikselle, että Aadalle. Tytsy on syntynyt 8.6.2014. Pupun väristä en ole ihan varma, sillä se oli merkitty papereihin väärin. Snuffel on hieman ujompi kuin kaksi muuta, mutta eiköhän se tuosta lähde rohkaistumaan.

Puput asuvat väliaikaisesti lampolan kerroshäkissä. Niille tullaan kuitenkin raivaamaan asumiskuntoon naveton päädyssä oleva vanha ulkosauna. Siellä pupuilla pitäisi olla tilaa temmeltää. Ulkohäkkiä nämä eivät taida enää tälle kesälle saada, mutta ensi vuonna on varmasti oma ulkotarha tiedossa. Siihen saakka saavat ulkoilla vapaana tai aitauksessa.

Meille nyt tuli muutaman päivän sisällä peräti neljä uutta asukasta, mutta näiden jälkeen ei ole enää uusia eläimiä tulossa. :)


1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)