tiistai 8. heinäkuuta 2014

OKRA 2014

Viime viikolla oli OKRA maatalousnäyttely ja tokihan sinne oli jälleen lähdettävä. OKRA järjestetään aina joka toinen vuosi, enkä edes muista milloin olisi jäänyt siellä vierailu välistä. Onhan se nyt aina yhtä hauskaa päästä katsomaan lehmiä, hevosia ja traktoreita. Ihan niinkuin niitä ei muutenkin näkisi lähes päivittäin. :)

Hevosaiheista ohjelmaa oli näyttelyihin toivottu ja siitä syystä siellä oli ensimmäistä kertaa kenttä jossa oli hevosesityksiä koko päivän. Parhaimpia esityksiä oli väenpaljoudesta johtuen mahdotonta päästä näkemään, mutta rotuesittelyjen aikaan sentään mahtui kentän reunalle katselemaan.

friisiläinen
Juoksijasuuntainen suomenhevonen varsoineen
Tämä hevonen olikin minulle jo vanha tuttu. Tamma nimittäin asui muutama vuosi sitten tallilla jossa olin töissä. Hevonen kuului lemppareihini tallin asukkaista, joten oli mukava nähdä että on edelleen hyvissä voimissaan. Ulkonäöltään oli kyllä muuttunut niin paljon, etten olisi tunnistanut ellei nimeä olisi kerrottu.

työhevossuuntainen suomenhevonen
Pienhevosuuntainen suomenhevonen
new forest
puoiverinen
Lypsylehmiä oli paikalla iso määrä, mutta liharoduista oli vain herefordeja. Harmi juttu, sillä tykkään enemmän juuri liharotuisista.

ayrshiret
jersey
Jäi vähän epäselväksi meinasiko lehmä ottaa maitohörpyt vai oliko kyseessä vain jumppatuokio...

holstein
hereford
Näistä en ole varma ovatko jersey rotuisia vaiko brown swissejä
Muitakin eläimiä oli näytillä, mutta niistä tuli aika vähän kuvia.
Kuvissa esiintyvät sorsat ja villisika pitivät majaa riistaosastolla. Siellä oli myös joukko täytettyjä eläimiä. Täytetty karhu olisi ollut myynnissäkin (hintaa en tiedä) ja samaten myynnissä oleva täytetty susikin löytyi. Jäivät kuitenkin ostamatta, sillä varmaankin aika hintavat matkamuistot olisivat olleet. Olisi kyllä ollut hauskaa kuljettaa karhu kotiin auton katolle köytettynä...Valitsin tähän postaukseen pelkkiä eläinaiheisia kuvia, mutta viimeiseksi pitää vielä laittaa kuva varsin upeasta traktorosta. Miksi tyytyä tylsään punaiseen, kun voi saada vaaleanpunaisen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)