sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Helteiset tunnelmat


Kanien juoksutuksen kannalta tämä kesä on ollut kovin huono. Kesäkuussa satoi jatkuvasti ja nyt on ollut niin kovat helteet etten uskalla kaneja pahemmin vapaaksi päästää, etteivät läkähdy kuoliaaksi. Varjoiselle paikalle sijoitettuun aitaukseen olen pupuja kuitenkin välillä päästänyt.

Tänään oli Bumban vuoro päästä aitaukseen temmeltämään. Poika on nyt neljän ja puolen kuukauden ikäinen. Edelleen se on melko pienikokoinen, joten kovin suurta siistä ei varmaan koskaan tulekaan. Viimeaikoina olen Bumbaa aina välillä hypyttänyt ja se on esteiden idean hyvin tajunnutkin. Kovin isoja esteitä ei kuitenkaan ole vielä hypätty. Bumballa oli tänään aitauksessakin pieni este, jonka yli se hyppeli omatoimisesti monta kertaa.Muutkaan eläimet eivät näytä erityisesti helteistä nauttivan. Lampaille on jo ehtinyt kasvaa villaa takaisin kerinnän jäljiltä, joten joutuvat kestämään kovat helteet villapaidat päällä. Kastelu helpottaisi oloa, mutta nämä lampaat eivät asiasta tykkää ollenkaan ja pakenevat paikalta. Vuosia sitten meillä oli Keke pässi, joka oli väriltään musta. Voi vaan kuvitella kuinka kuuma sillä kesäisin oli, kun aurinko oikein otti kiinni mustaan väriin. Kekelle käytiinkin aina säännöllisesti heittämässä ämpärillinen vettä niskaan ja kovasti se siitä nauttikin.

Marsut eivät ole päässeet ulkosalle juuri ollenkaan, sillä sisälläkin makaavat mökeissään raatoina koko päivän. Peto kissa sentään vaikuttaa olevan lämpötilaan tyytyväinen, sillä kissat tunntuvat olevan sitä tyytyväisempiä mitä korkeampi lämpötila on.


Vauvoista ajattelin julkaista kuvia vasta kun täyttävät kaksi viikkoa. Ne ovat kuitenkin niin söpöjä, että oli pakko kuvata niitä jo tänään. Eilen ensimmäisiltä poikasilta aukesi silmät ja tänään oli silmiä auennut lisää. Osalla on kuitenkin edelleen silmät tiukasti kiinni.

Poikasten sukupuolia olen jo hieman kurkkinut, ja muutamalla sukupuolet aika selvät jo ovatkin. En kuitenkaan vielä niitä blogissa kerro. Vasta sitten kun ovat varmemmat.
Olen alkanut tykätä kovasti tuosta viimeisestä poikasesta, joka on siis väriltään madagaskar perhonen. Se on mahdollisesti sukupuoleltaan tyttö, joten se saattaa hyvinkin olla jäämässä kotiin. Toisaalta ovat kaikki ihania, joten päätös ei tule olemaan helppo. Ei ole sekään ollenkaan mahdotonta, että poikueesta jäisi sittenkin uros kotiin.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)