sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Valmis häkki


Luppien ulkohäkin laajennus tuli eilen valmiiksi ja puput pääsivät tietenkin heti testaamaan lisäsiipeä. Tyytyväisiltä vaikuttivat ja häkin tämänhetkisestä kuoppien määrästä voinee päätellä että kaivelumahdollisuus on oikein mieluinen lisä. :)

Kooltaan tämä uusi osa on noin 140cm x 185cm. Lisäksi on vielä tuo sillan alunen, jonka kokoa en osaa sanoa. Häkin katossa on kaksi kompostikehikkopalaa, jotka saa auki. Sitä kautta pääsee helposti siivoamaan häkkiä tai muuten vaan seurustelemaan kanien kanssa.

Pohjaverkkoa häkissä ei siis ole ja karkaaminen on estetty kokoamalla kiviä reunoille. Kiviä on myös maan alla runsaasti, joten pois kaivautumisen pitäisi olla mahdotonta. Täytyy toki tunneleiden kehittymistä seurailla ja tarvittaessa niitä täytellä, mikäli kivikosta huolimatta saavat epäilyttävän syviä koloja kaiveltua.

Valkoisten tyttöjen kolmikko oli tänään häkin siivouksen ajan leikkimökissä riehumassa. Muutamia kuviakin niistä tuli otettua. Laadultaan ovat tosin aika surkeita, kun ei tuo leikkimökki mikään maailman valoisin paikka ole.

Kuten kuvista näkyy on Luna meillä edelleen. Hakijasta ei ole hetkeen kuulunut mitään, joten saapa nähdä tuleeko hakemaan kania ollenkaan. Ei kyllä yhtään tekisi mieli aloittaa kodinetsintää taas alusta, sillä Lunan kaltaisille kaneille ei ole ottajia jonoksi asti.Poikienkin häkit siivosin tänään ja samalla leikkasin kaikilta myös kynnet. Pojista en oikein mitään kivoja kuvia saanut, mutta laitetaan nyt Niilosta muutama kuva.

Pitäisi oikein joku päivä kunnolla kuvailla kaneja, sillä tuntuu että joistakin ei ole kuvia blogissa ollut aikoihin.6 kommenttia:

 1. Kivan näköinenhän siitä tuli! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno lisäsiipi! :) Tosi kiva blogi sulla :) Sun kanit on myös todella söpöjä, että tulee ihan kanikuume! :D Onko sulla siis yksi kani vailla kotia vielä? Miksei ottaja ole hakenut sitä sitten vielä? :/

  jazzuntassut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :)

   Tämä Luna mistä postauksessa puhun on siis ihan aikuinen kani, jolle olen jo pitemmän aikaa etsinyt uutta kotia kun ei hankalan luonteensa vuoksi oikein sovi meillä asumaan. Ottajan on pitänyt se jo prikin kertaa hakea, mutta haku on kummallakin kertaa peruuntunut. Nyt ei ole ihmisestä hetkeen mitään kuulunut, joten saa nähdä onko enää hakemassa kania ollenkaan. :/
   Lunan lisäksi on myös kaksi poikasta vailla kotia, mutta niillä nyt ei mikään kiire ole kun ovat niin ihania poikia kummatkin. Pääasia että Lunalle löytyisi koti. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)