tiistai 24. kesäkuuta 2014

Muutama kuvanen + Haaste

Viimepäivät on olleet hyvin sateisia ja siitä johtuen kanitkin ovat olleet vähän vähemmällä huomiolla. Ulkokaneja kun ovat, niin ei tee kaatosateella ihan hirveästi mieli seurustella kanien kanssa. Huomiselle on luvattu vihdoin sateeton päivä ja se meneekin sitten pitkälti häkkejä siivoillessa ja kaneja viihdyttäessä. Bumban ja Nellan kanssa voisi taas kokeilla esteitä. Samaten Nuppua voisi taas pitkästä aikaa hypyttää. Paten kanssa esteilyt nyt jäävät, sillä se lähtee torstaina uuteen kotiin. Aika kauan se joutui omaa kotia etsimään, mutta mukavaa kun viimein sellainen löytyi. Jos sopivaa kotia ei olisi löytynyt, olisin pupun mieluusti itsekin pitänyt. Olisi vain ollut ehkä vähän tyhjänpanttina, joten ihan hyvä että lähtee.

Viikonloppuna pupuista tuli otettua muutama perhepotretti. Mitään helppoja kuvattavia nuo eivät olleet, mutta kyllä kummastakin perheestä yksi hyvä kuva tuli.


Vasemmalta alkaen: Limona, Rumba, Nuppu ja Wendy
Jokainen pupuhan siis edustaa eri sukupolvea. Rumba on Limonan tytär ja Nuppu Rumban. Wendyn emä taasen on Nuppu. Kääpiölupasta on lähdetty liikkeelle, mutta neljännessä polvessa ollaan jo aika lähellä leijonanharjasta. Saapa nähdä mihin suuntaan mennään sitten kun Wendy joskus saa omia poikasia.


Vasemmalta alkaen: Luna, Panda ja Nella
Valkoisia pupuja löytyy vain kolme sukupolvea. Nämä on pysyneet aika samanlaisina ulkonäöllisesti.


Wendy ja Nessu pääsivät myös sisaruskuvaan. Aika samannäköiset ovat, kuten sisarusten kuuluukin olla. Kokoeroa näillä on aika paljon. Nessu on ollut aina poikueen pienin, kun taas Wendy kuulunut isokokoisimpiin.


Monien muiden kaniblogien tavoin myös meille on saapunut haaste. Koska tämä on kiertänyt jo lähes kaikki kaniblogit, vastaan vain kysymiksiin enkä haasta ketään.

1. Minkä rotuinen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pituudessa pystyisi hyppimään unelmakanisi?
Unelmakanini olisi pieni risteytyskani, riemunkirjavalla värityksellä ja harjaksella varustettuna. Sillä ei ole väliä hyppäisikö esteitä vai ei, mutta olisihan tietenkin ihan kiva jos edes pienistä esteistä pääsisi yli.

2. Näyttelykani vai estetykki? Miksi?
Oikeastaan kumpi vain kävisi. Hukkaan kanin lahjat vain meillä menisi, sillä näyttelyihin tai estekisoihin tuskin olen koskaan menossa. Estetykki ehkä kuitenkin mieluummin, sillä näyttelykani olisi todennäköisesti paperillinen rotukani enkä sellaista itselleni halua.

3. Ensimmäinen kanisi kuvan kera.
Rolle ja Jiri
Elokuun alussa tulee kolme vuotta yhteistä taivalta täyteen.4. Onko mielestäsi kanin parempi asustaa tehdashäkissä vai omatekoisessa? Perustele.
Ehdottomasta tilavassa omatekoisessa! Meillä ainakin on sen verran aktiiviset kanit, että tulisivat tehdashäkeissä vain hulluiksi.

5. Kumman perusteella hankkisit kanin ulkonäön vai luonteen?
Luonne on toki tärkein, mutta ulkonäölläkin on iso merkitys. Kyllä kanin tulee olla sekä mukava luonteeltaan, että omaa silmää miellyttävä ulkonäöltä.

6. Millainen kaninomistaja olet?
Tätä pitäisi kysyä kaiketi kaneilta, nehän sen parhaiten tietävät. :)

7. Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan?
En ainakaan omasta mielestäni mitään. Jos eläin hankitaan sen hoitoon myös panostetaan, eikä mitään osa-aluetta voi laiminlyödä.

8. Minkä teet taas mielelläsi?
Eläintenhoito ei ole koskaan pakkopullaa, kaikki käy! Toki itse kanien kanssa oleskelu on parasta, mutta myös häkkien siivoaminen on yleensä ihan mukavaa hommaa.

9. Onko asiaa jonka toivoisit voivasi tehdä toisin?
Ei tule ainakaan mitään mieleen.

10. Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?
Koska kanit eivät asu sisällä talossa, en näe koristelua tarpeelliseksi. Jos kanit asuisivat sisätiloissa, saattaisin jotain koristeluja häkkeihin laittaa.

11. Aijotko ostaa kaneillesi joululahjat?
En. Kanille on ihan sama saako se esim. lelun tai namipussin jouluna vai juhannuksena, joten silloin ostetaan kun siltä tuntuu.

12. Aijotko ostaa kaverisi/kavereittesi kanille/kaneille joululahjaa?
En ole ostellut enkä aio ostaakaan.

13. Aijotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?
Eipä se metsässä asuva rusakkokaan taida kovin usein aamu-uinnilla käydä, joten miksi lemmikkikaninkaan pitäisi? Omasta mielestäni menee jo eläinrääkkäyksen puolelle kania väkisin uittaa, mikäli se ei itse veteen vapaaehtoisesti mene.

14. Voisitko koskaan kuvitella luopuvasi kaneistasi/kanistasi?
Kovin helpolla en kaneista luopuisi, mutta jossain tilanteissa kyllä. Esim. jos saisin unelmatyöpaikan ulkomailta, niin en jättäisi tilaisuutta väliin vain kanien takia. Tietenkin myös jos jotain omalle terveydelle tapahtuisi, eikä kaneista enää voisi itse huolehtia olisi niille parempi hankkia uudet kodit. Kuitenkaan esim. muuttaminen opiskelujen/töiden perässä Suomen rajojen sisällä ei kuitenkaan saisi minua kaneista luopumaan.

2 kommenttia:

  1. Äää ihana tuo Wendyn ja Nessun kuva :3

    VastaaPoista
  2. Heippa!

    En enää postaile "Popsi popsi porkkanaa" kaniblogiini. Uusi osoite on: http://prinsessapuput.blogspot.fi/ Jatkathan lukemista uudessa blogissa? :-)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)