torstai 5. kesäkuuta 2014

Kolme koditonta

Yllättävän paljon on tullut kyselyitä myytävistä kaneista ihmisiltä, jotka ovat blogin kautta nähneet pupuja olevan myynnissä. Päätin nyt tehdä postauksen, jossa esittelen nämä myytävät puputtimet. Jos vaikka joku niistä löytäisi oman kodin tätä kautta.

Lisätietoa ja kuvia pupuista saa sähköpostitse, kaniasiat@luukku.com
Kannattaa myös vierailla kotisivuilla (linkki sivuille blogin oikeassa reunassa) ja lukaista sieltä "kani meiltä" osio.

Kaikki kanit asustelevat ulkosalla, joten sopivat hyvin myös ulko- tai tallikaneiksi.
Puput sijaitsevat Sastamalassa, josta ne tulisi noutaa. Kuljetusmahdollisuuksia on ainakin Poriin ja kesän mittaa mahdollisesti myös Pohjanmaan suunnille.
Mikään kiire ei kanejen myynnillä ole, joten voin pitää pitempäänkin varattuna jos vaikka kesälomareissujen vuoksi ei kania voi ihan heti ottaa. Pitemmistä varauksista otan kuitenkin varausmaksun.

Locomotor ja Ballarat maksavat kumpikin 30€/pupu. Lunan saa hakea ilmaiseksi, mikäli vain täydellinen koti sille löytyy.
Puput saavat mukaansa pussukan tuttua ruokaa, sekä epäviralliset paperit.uros Locomotor
s. 20.4.2014, luovutusiässä 15.6. eteenpäin
leijonanharjasristeytys (75% leijonanharjasta, loput kääpiöluppaa ja ripaus tuntemattomia rotuja)
MM harjas

i: Julius Caesar "Julius" (leijonanharjas, sininen x-kirjava ss)
e: Valloittava Valssi "Nuppu" (risteytys, madagaskar)

Pupu on luonteeltaan melko rauhallinen kaveri. Tykkää ihmisistä ja kiipeää mielellään syliin. Kiltti käsiteltävä. Luonteensa puolesta sopisi hyvin lapsiperheeseenkin.
Pojan vanhemmat ovat kumpikin pienikokoisia, joten tämänkin paino jää todennäköisesti alle 1,5kg. Pupun virallinen väri on edelleen epäselvä. Olen sitä yrittänyt kysellä, mutta tuloksetta. Vaikka eipä se virallinen värin nimitys niin tärkeä ole, kun lemmikkipupu kyseessä. :)uros Ballarat
s. 27.2.2014
risteytys (½ leijonanharjas, 1/4 hermeliini, 1/4 kääpiöluppa)
Mm harjas
Musta perhonen

i: Bamse
e: Cinderella "Panda"

Ballarat on erittäin ihana kaninalku. Uusia asioita kohtaan hitusen ujo, mutta tutussa ympäristössä on oikein rohkea ja mukava kaveri. Pientä rimpuilua lukuun ottamatta helppo käsiteltävä. Juoksennellut pihalla vapaanakin, eikä lähde kauaksi.
Poika asustaa tällä hetkellä samanikäisen velipuolensa kanssa ja vaikuttaisi olevan melko alistuvaa sorttia. Kunhan ikä riittää, tämän voisi leikkauttaa ja tulisi varmasti hyvin naaraan kanssa toimeen. Vaikka vielä asuukin uroksen kanssa, niin vanhempana tuskin tulee toisen uroksen kanssa toimeen. Ainoanakin kanina menisi todennäköisesti hyvin.
Kooltaan pupu on pieni ja siro, joten mitään jättiä ei tästä kasva. Aikuispaino tulee luultavasti olemaan 1,5 kg luokkaa.


Lisää kuvia Lunasta Petsiessä

naaras Lucky Number "Luna"
s. 24.5.2011
paperiton hermeliini (virallisesti siis lasketaan risteytykseksi)
Musta otter perhonen

Alkuperäisen ottajan kadotessa Luna edelleen vailla kotia. Lunasta blogissa olikin kattava ilmoitus, mutta ehdin sen poistaa kun luulin kodin jo löytyneen.
En tykkää laittaa eläimiä kiertoon, mutta tämä ei kertakaikkiaan luonteensa puolesta sovi meillä asumaan. Seuraavan kodin on kuitenkin oltava ehdottomasti pysyvä loppuelämän koti.

Luna on luonteeltaan hieman haastava tapaus. Se ei oikein tykkää ihmisistä, eikä esimerkiksi kaipaa rapsutuksia. Herkkuja tulee kyllä hakemaan kädestä ja saattaa niiden toivossa hypätä syliinkin. Jos Lunaan kuitenkin yrittää koskea, se sinkoaa toiseen päähän häkkiä. Tarvittaessa Lunan saa kyllä suhteellisen helposti kiinni, eikä ole pientä rimpuilua lukuun ottamatta ollenkaan hankala käsitellä.
Hankalin juttu luonteessa on sen reviiritietoisuus. Se raivoaa jokaiselle vieraalle kanille joka verkon takana liikuu ja alkaa aina lopulta purkaa kiukkuaan kämppiksiään jahtaamalla. Myös ruoka aikaan se jahtaa häkkitovereita, mutta muuten tulee kyllä niiden kanssa ihan hyvin toimeen.

Ihanteellisin koti Lunalle olisi paikka, jossa sille olisi kaverina leikattu uros. Myös kaveri viereisessä häkissä käy. Yksineläjäksi en kania anna, sillä kaipaa selvästi kaveria. Sylikaniksi Lunasta ei ole, joten etsinnässä koti jossa kania tykätään ennemmin katsella kuin koskea.

Yllä esitelty, Lunan tyttärenpoika Ballarat saattaisi sopia hyvinkin Lunalle kaveriksi (sitten kun poika on leikattu), joten puput voidaan myydä yhdessäkin.

6 kommenttia:

 1. Onko lunalla siis teetetty poikasia joskus?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna on saanut kahdet vahinkopoikaset (tällä pupulla kun on melkoinen lisääntymisvietti!) ja alkuvuodesta sai yhdet tarkoituksella teetetyt poikaset. Tiedän kyllä että kaikki eivät tykkää Lunan luonteista pupua käytettävän kasvatukseen, mutta sen kaikki jälkeläiset ovat olleet todella ihania luonteeltaan. Lunallahan ainoastaan tuo reviiritietoisuus on ihan kunnon luonteenpiirre. Epäsosiaalisuus johtuu siitä että on poikasena ollut ilmeisesti olemattomalla käsittelyllä, eikä se näin ollen ole periytyvä ominaisuus.

   Aiheesta olen saanut kuitenkin ihan riittämiin jauhaa muutaman anonyymin kanssa, joten jos jotain kysyttävää jää, sen voi hoitaa omalla nimellä sähköpostin välityksellä. :)

   Poista
 2. Sori, kun kyselen. Mutta onko jollain perheenjäsenelläsi blogi?:) Bongasin samanlaisen ulkohäkin toisestakin blogista: pikkuelaintenelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on siskoni blogi. :)
   Hän ei kovin paljon tosin täällä enää asu, mutta kirjoittelee kuitenkin blogiinsa eläinten kuulumisia.

   Poista
 3. Hei! Locomor näyttäisi olevan väriltään sininen, myös sukunsa puolesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinistä olen itsekin ajatellut, mutta mikäli sellainen on, niin on kyllä todella värivirheellinen kaveri. Tämän siskohan on sininen ja ihan jo pikkupoikasena niissä oli selvä sävyero. Locomotor on paljon tuota sinistä siskoaan vaaleampi ja lisäksi sillä on tasaisesti kauttaaltaan vaaleita karvoja tummien seassa.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)