maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kanit ja kahdeksankulmainen kompostikehikko

Loppuviikosta kävin Agrimarketissa täydentämässä ruoka- ja puruvarastoja. Samalla mukaan tarttui myös kaksi kompostikehikkopakettia. Kaikki edelliset kompostikehikot ovat menneet häkkien kattoverkoiksi, joten tarhaamiskäyttöön niitä ei ole tänä kesänä ole ollutkaan. Ihan hyvän kokoisen tarhan noista kahdeksastakin palasta saa jo aikaiseksi.

Tykkään kaneja pitää mieluummin vapaana kuin aitojen sisällä, mutta esim. kuvatessa aitaukset ovat ihan käteviä. Meillä kun on sen verran meneväisiä kaneja, että vapaana niistä ei oikein kuvia saa. Siinä mielessä tarha on myös hyvä, että sinne voi laittaa toisen kanin syömään ruohoa kun toinen on vapaana. Normaalisti kun pääsisivät yksitellen ulos häkeistä.


Mammalauma pääsi tänään hetkeksi hengähtämään lastenhoidosta ja viisikko pääsi syömään ruohoa aitauksen sisään. Kuvasta poiketen pupuilla oli toki myös varjo käytössään, mutta kuvan oton ajaksi otin sen pois.


Mikä onkaan kanien ratkaisu siihen, kun alkaa olla tukalan kuuma?


Siinä vaiheessa mennään tietenkin tiiviiseen kasaan makaamaan, jotta kaikilla olisi vieläkin kuumempi. :)

Myös Luna ja kumppanit olivat aitauksessa häkin siivoamisen ajan. Aidan toisella puolella liikkunut Jiri sai tyttöjen tunteet kuumenemaan ja meno olikin vähän villiä. Näissä kuvissa ollaan kuitenkin jo rauhoituttu.
Seuraavat kuvat onkin jo parin päivän takaisia. Aluksi Bamse oli yksin, mutta sitten sen seuraan liittyi Bumba ja Pate (jotka ovat muuten Bamsen poikia kummatkin). Poikakaksikko on vielä sen verran nuoria, että niitä voi hyvin ulkoiluttaa aikuisten urosten kanssa. Samassa häkissäkin toki menisivät, mutta aikuiset astuvat niitä silloin turhan innokkaasti.
Juliuskin ulkoili, mutta siitä tuli vain yksi onnistunut kuva.


Postaukset ovat olleet aika kuvaainotteisia viimeaikoina, sillä mitään ihmeempiä ei ole eläinten suhteen tapahtunut. Viikonloppuna lähtee kaikki viisi "ylimääräistä" Nupun poikasta uusiin koteihinsa ja kotiin jäävät ainoastaan x-kirjavat Wendy ja Nessu. Täytyy tässä viikolla vielä ottaa poikasista viimeiset kuvat blogiin, ennen kuin lähtevät maailmalle. Jos hyvin käy, syntyy vuoden viimeinen poikue reilun kuukauden päästä. Tällä viikolla nimittäin olisi Lenin tarkoitus käydä Hillaa moikkaamassa.

Jos jollakin on mielessä joku hyvä postausidea, niin ehdotuksia otan mieluusti vastaan. Ainakin videopostausta on jossakin vaiheesa tulossa nyt kun videokamerakin löytyi kuukausien kateissa olon jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Minkä hintasia Agrimarketin kompostikehikot on? Jostain syystä en kotisivuilta löytänyt komppareista sanaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman itsekin, kun ennen kaupassa käyntiä yritin sivuilta katsoa onko komppareita myynnissä. Tarkkaa hintaa en muista, mutta vähän päälle 11€ taisi yksi paketti maksaa. :)

   Poista
  2. Okei, kiitos paljon! Pitää napata pari pakettia mukaan. (:

   Poista
  3. Kodin terrastakin saa, taitaa olla pari euroa halvempi (en mene sanomaan varmaksi) mutta sieltä itselleni ostin sieltä :-)

   Poista
 2. Ihana tuo kuva missä makoilevat kaikki samassa kasassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :)
   Pitäisi joskus vielä saada kuva siitäkin kun kapuavat häkin ikkunatasanteelle yöksi kylki kylkeen nukkumaan.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)