tiistai 6. toukokuuta 2014

Uusi häkki ja vapaana juoksentelua


Häkkirivi sai jälleen täydennystä, kun Niilon naapuriin kohosi uusi ulkohäkki. Kooltaan häkki on muistaakseni 140cm x 80cm.

Häkkiin muuttivat kaikki jäljellä olevat urospoikaset. Tähän asti ne ovat asustelleet aikuisten urosten kanssa, mutta mukavampi niiden on keskenään asua, kun ei jatkuvasti joudu alistetuksi.


Urospoikasia asuu kotosalla vielä kolme kappaletta. Yksi poikasista on kotiin jäävä Bumba ja sen lisäksi on kaksi pois lähtevää poikasta. Viittakuvio muuttaa uuteen kotiin viikonloppuna, mutta perhonen etsii edelleen uutta kotia.


Poikaset ovat kaikki saman kokoisia, joten ei uskoisi perhosen olevan kahta muuta puolitoista viikkoa vanhempi.


Siivoilin tänään hieman häkkejä ja päästin Lunan, Pandan ja Nellan siivouksen ajaksi vapaaksi. Lunaa ja Pandaa en yleensä ilman perässä roikkuvaa hihnaa vapaaksi päästä, sillä ne on vähän hankala saada kiinni muuten. Tänään tein kuitenkin poikkeuksen ja saihan noista kivoja kuvia kun ei valjaita päällä ollut.

Luna olisi muuten edelleen kotia vaillaPanda rakenteli eilen ja tänään innokkaasti pesää häkin nurkkaan. Siivouksen yhteydessä pesä lensi kuitenkin muiden jätteiden mukana kottikärryyn. Panda oli vissiinkin sitä mieltä, että uudet poikaset olisivat jo tervetulleita. Ikävä kyllä Panda ei ole ollut uroksen kanssa tekemisissä, joten neidin on turha vaaveja odottaa. :)


Nellan yllätin tänään pariin otteeseen torkkumassa Pandan pesästä. Ilmeisesti tulivat lapsuusajat mieleen.


Puput ovat saaneet jo jonkin aikaa maistella tuoretta ruohoa ja voikukkaa. Tänään sain ensimmäistä kertaa kerättyä tuoretta niin paljon, että siitä riitti kaikille kaneille aamuruuaksi.2 kommenttia:

  1. Ihanan näkönen toi Bumba! Juliuskin on niin suloinen sinisine silmineen:'3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)