torstai 29. toukokuuta 2014

Luppalan häkkiremontti


Luppien ulkohäkin ympäristö on jo pitemmän aikaa näyttänyt tältä. Maa on ollut täynnä heinää ja nurkalle on kertynyt epämääräinen kasa roinaa. Oli siis jo korkea aika tehdä tälle rojukasalle jotakin.

Ensimmäisenä päivänä siivosin koko naveton päädyn ja seuraavana rakensin kauan kaivatun sillan yläkertaan. Hieman se ympäristö siinä sitten muuttuikin...Seuraavana onkin vuorossa kaikkein paras osa projektia, eli luppien ulkohäkin laajennus. Häkkiä olisi määrä laajentaa koko päädyn kokoiseksi, joten ihan kivan kokoinen siitä on tulossa. Tähän laajennukseen ei tarvitse edes laittaa pohjaverkkoa (koska maassa varmaan metrin syvyydeltä pelkkiä isoja kiviä), joten puput pääsevät mukavasti kaivelemaankin sen mitä kivikkoisessa maassa pystyvät.


Toinen suurehko suunnitelma häkkiin liittyen on se, että siitä olisi määrä tehdä ympärivuotiseen käyttöön sopiva. Aiemmin ulkohäkin luukku on suljettu aina talveksi. Syksyllä tulen kuitenkin rakentamaan luukun kohdalle jonkinlaisen eteissysteemin, mikä pitää lämmön sisäkopissa, mutta mahdollistaa ulospääsyn kanien niin halutessa. Varmasti tulee olemaan kaneille mieleuisa yllätys kun pääsevät talvellakin ulkoilemaan vapaasti.

Yhtenä syynä häkin laajennokseen ja muuttaminen talvikäyttöön sopivaksi on se, että lauma tulee taas kasvamaan. Nythän aikuisia kaneja on jo laumassa viisi ja Nupun poikueesta kotiin jäävä tyttökaksikko saa myöskin jäädä laumaan asumaan. Mahdollisesti myös Hillan tulevasta poikueesta jää tyttöpoikanen laumaan kasvamaan.

Haaveena olisi saada myös Panda ja Nella samaan laumaan, jolloin kaikki naaraat olisivat yhdessä. Lunan lähdön jälkeen alkaakin totutusoperaatio, jotta kaksikko otettaisiin laumaan mukaan. Olen kyllä aika varma ettei yhdistäminen tule onnistumaan, mutta ainahan sopii yrittää.

Alkaa muuten olla jo aika harhaanjohtavaa kutsua porukkaa lupiksi. Eihän laumassa ole kuin kolme luppaa ja pystykorvat ovat nousseet vallitsevaan asemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)