maanantai 26. toukokuuta 2014

Helteistä selvitty

Kovin on ollut lämpöistä viime päivinä. Ihan 30 asteeseen ei ole mittari kivunnut, mutta vain puolesta asteesta on ollut kiinni ettei niihin lukemiin ole päästy. Nyt on onneksi jo vähän viileämpää, sillä eläimetkin alkoivat olla jo ihan läkähtymispisteessä.Lampaat ehdittiin onneksi keritä juuri ennen kovia helteitä. Villapaidat päällä olisi lampailla ollut varmasti aika tukalat oltavat. Kerintä onnistui hyvin ja se saatiin suoritettua todella nopeasti. Viime vuonna keksittiin ihan uusi kerintämenetelmä, joka helpottaa asiaa huomattavasti. Aiemmin lampaat on aina kaadettu makuulle ja jalat sidottu kiinni sukkahousulla. Lampaat eivät asennosta tykkää ja yrittävät tilaiduuden tullen nousta pystyyn, joskus siinä myös onnistuen. Kyljen kääntäminen on myös aina hankalaa.
Tämä uusi menetelmä on se, että lammas saarretaan lampolan nurkkaan ja sen silmät peitetään. Silmät peitettynä lampaat pysyvät rauhallisina paikoillaan, eikä niitä tarvitse kaataa ollenkaan. Kätevää!


Loppuviikosta tuli käytyä ostoksilla Porissa ja muutamassa eläinkaupassakin tuli vierailtua. Yleensä en eläinkaupoista mitään osta (koska netistä saa tilattua halvemmalla), mutta tällä kertaa tarttui mukaan kaikenlaista.

Marsujen häkkiin ostin pajusillan, sillä häkin sisustusta oli aika muuttaa. Häkissä ollut kulmamökki poistui joksikin aikaa pois käytöstä, sillä marsut eivät ole sitä enää käyttäneet ollenkaan. Turhaan vain vei häkissä tilaa, kun marsut eivät olleet sen sisällä eivätkä päällä.

Ilonan mielestä pajusilta oli ainakin kiva ostos, kuten kuvasta näkee. :)Kaupoista tuli ostettua myöskin hernelastuja ja porkkananameja, sekä Juliukselle pinkki ruokakuppi.
Tämä poika vielä vapaana!Osalla kaneista on karvanvaihto meneillään, joten eivät ole kuvissa niin kovin edustavan näköisiä. Nuppu onkin ihan oma lukunsa, sillä se on edelleen pesän teon jäljiltä hyvin kynityn näköinen. Kyllä ne karvat joskus takaisin kasvavat.

Nupun poikasista enää urokselle pitäisi koti löytää. Kaikki naaraat ovat jo varattuja. En tosin ole poikuetta edes pahemmin missään mainostanut, joten saattaisi kummasti auttaa kodinetsinnässä jos pupusta jaksaisi ilmoitellakin. Ikää poikasilla on jo viisi viikkoa, joten kohtahan ne jo lähtevät maailmalle. Jokaista tulee kova ikävä, sillä ovat aivan ihastuttavia lapsosia. Kotiin jäävästä kaksikosta toinen on jo saanut nimen. Madagaskar tunnetaan nykyisin nimellä Wendy. Musta on edelleen nimeä vailla.

Luna vietti lauantaina syntymäpäiviään ja lahjaksi sen oli määrä saada menolippu uuteen kotiin. Lämpötila oli kuitenkin sen verran korkea, että muutto siirtyi myöhemmälle. Ei oikein voi kania kuljettaa autossa kovalla helteellä.

4 kommenttia:

 1. Voi, että sielläkin on söpöjä lampaita :3

  VastaaPoista
 2. Onko tuo vapaana oleva tyttö vai poika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alla lukee että tämä poika :'D

   Poista
  2. Jeps, eli kuten postauksessakin lukee, vapaana oleva pupu on poika. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)