tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ulkohäkkien esittelyt
Luna, Panda sekä kaksikon neljä naaraspoikasta pääsivät viimein muuttamaan uuteen ulkohäkkiinsä. Häkin rakentelu aloitettiin jo helmikuussa, mutta nyt vasta tuli valmiiksi.

Runkona häkissä on laatikko, jossa viime kesänä tuli ruohonleikkuri. Siitä olikin helppo jatkaa häkin rakentelua, hieman lautoja sinne ja tänne, lopuksi vielä verkkoa avoimille seinille. Pohjalle myös muovia, jotta pissavahingoilta vältyttäisiin.

Kooltaan häkki on suunnilleen 180cm x 80cm, mutta tasot tuovat siihen vielä runsaasti lisätilaa.

Viime postauksessa lupasin esitellä tarkemmin kaikki vanhatkin ulkohäkit. Häkkejä on tullut esiteltyä varmaan joka kesä. Uusia lukijoita kuitenkin on tullut paljon, eikä pitempiaikaisetkaan lukijat varmasti pistä kertausta pahakseen.


Luppien ulkohäkki on yhteydessä niiden sisätiloihin. Ulkohäkin koko on noin 200cm x 200cm ja siihen päälle vielä 180cm x 300cm kokoinen sisäkoppi. Kulku sisältä ulos tapahtuu seinässä olevan luukun lävitse. Häkin pohjaverkon päällä on reilu kerros hiekkaa, joten puput voivat halutessaan kaivella maata.

Tällä hetkellä häkissä asuu viisi aikuista ja neljä poikasta. Kanimäärä tulee muuttuman pitkin kesää, sen mukaan kun poikasia lähtee ja uusia syntyy.


Rolle asustaa samassa häkissä kuin aina ennenkin. Tänään Rolle sai seurakseen myös joukon kämppiksiä, sillä Lunan ja Pandan urospoikaset, sekä Limonan urospoikanen muuttivat sen häkkiin asumaan. Häkissä on siis vielä hetken aikaa yhteensä seitsemän kania.

Kooltaan häkki on 250cm x 90cm.


Jirillä on käytössään marsujen vanha ulkohäkki, josta puolet on katettu muovilla. Katetulla puolella Jirillä on myöskin pieni mökki, jonne pääsee halutessaan suojaan. Häkin kokoa en muista, mutta saattaisi olla jotain 110cm x 120cm luokkaa.


Leevi on ottanut käyttöönsä Touhon vanhan häkin. Häkki on kooltaan 130cm x 130cm ja se on varustettu kaksikerroksisella mökillä. Leevi tosin on niin tyhmä, ettei ole vielä älynnyt näköalatasenteelle hypätä.


Paskiksen häkki on samanlainen kuin Rollen. Kokoa häkillä on siis 250cm x 90cm.


Bamse pitää majaansa samassa häkissä, joka oli Juliuksen talvihäkkinä. Olen aina luullut häkkiä paljon pienemmäksi, mutta kun sen muutama viikko sitten mittasin, paljastui kooksi 120cm x 60cm. Ei tuo mikään iso edelleenkään ole, mutta menettelee kuitenkin.

Häkki on siis kaksikerroksinen ja kumpikin kerros tietenkin Bamsen käytössä.


Juliuksen häkki poikkeaa muista häkeistä, sillä tämä on ainoa jalallinen häkki. Kokoa häkillä on 150cm x 80cm.


Niilon häkkiä onkin jo tullut esiteltyä, mutta esitelläänpä nyt vielä uudelleen. Kooltaan häkki on 120cm x 140cm ja siinä on kaksikerroksinen mökki.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä häkkejä :)

    VastaaPoista
  2. Oij! :) Mukavan näköisiä. Voi..jospa itekki joskus sais aikaseksi tehdä ulkohäkki.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)