maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pupumaisia juttuja


Limonan lapsoset ovat edelleen vailla nimiä, mutta Rumban poikaset ovat nimet jo saaneet (kuten edellisestä postauksesta saattoikin jo huomata).

Luonnonkeltainen tyttö on nimeltään Magnum, isabella poika on Avenger ja musta viittakuvio poika on Caliber. Teemana näiden nimissä oli Dodge autojen mallit.

Täytyy kyllä sanoa, että tämä kolmikko on luonteeltaan kaikkein ihanimpia tämänhetkisistä poikasista. Hyvä luonne oli poikueen tavoitteena ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Nämä ovat jatkuvasti kiipeämässä syliin ja juoksevat innoissaan ihmistä vastaan.
Lunan ja Pandan poikaset ovat ottaneet tavakseen tehdä retkiä aitauksen ulkopuolelle. Pieni pupu kun sujahtaa kompostiaidasta helposti läpi. Aluksi aidan alaosassa oli levy estämässä karkureissuja, mutta nopeasti oppivat hyppäämään sen yli.

Pahvia yms. tuohon voisi laittaa ja sillä tavoin saada puput pysymään omalla puolellaan, mutta karkailkoot jos niin haluavat tehdä. Ei aitauksen ulkopuolellakaan mitään vaarallista pitäisi olla, kun lampaatkin osaavat hienosti pupuja varoa. Eikä poikaset muutenkaan pahemmin lammaskarsinan puolella käy.


Poikasten varaustilanne alkaa olla hyvällä mallilla. Enää ainoastaan kolme poikasta on kotia vailla. Nämä kolme poikasta ovat mustat (yllätys yllätys), sekä luonnonkeltainen perhonen.
Toivottavasti kaikki varaajat myös poikasensa ajallaan hakisivat, eivätkä katoilisi kuten varaajille tuntuu välillä mystisesti käyvän.


Poikasten lisäksi myös Luna on edelleen kotia vailla. Ihan ymmärrettävästi se ei paljoa ketään kiinnosta, sillä netin välityksellä se kuulostaa kamalalta kanilta. Luna kun pitäisi nähdä omin silmin, jotta saisi oikean käsityksen sen luonteesta.

En oikein tiedä mitä Lunan kanssa tekisin, sillä se ei sovellu ollenkaan meidän laumaan. Se inhoaa vieraita kaneja yli kaiken. Asia ei olisi ongelma, mikäli Luna tyytyisi vain raivoamaan verkon vieressä. Luna kuitenkin alkaa purkaa kiukkuaan kämppiksiinsä ja jahtaa niitä ympäri häkkiä. Ruokinta on myöskin nykyisin iso show, sillä Luna kiukuttelee Pandalla koko sen ajan kun ruokaa on tarjolla. Poikasten se onneksi antaa syödä rauhassa. Parasta olisi, jos Luna saisi jättikani poikaystävän ja pariskunta saisi asua vapaana talossa näkemättä milloinkaan vieraita kaneja. Meillä tähän ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, joten olisi hienoa jos jostain vielä tälläinen koti löytyisi.

Lopetuskin saattaisi olla Lunan kannalta ihan hyvä ratkaisu, mutta en halua tervettä ja hyvinvoivaa eläintä lopettaa. Luna kun ei edes itse tilanteesta kärsi, vaan kaikki muut sen ympärillä.Luppien ulkotarhan luukkua olen pitänyt jo yötäpäivää auki, kun öisin ei ole paljoa miinuksen puolella lämpötila mennyt. Myös muut puput pääsevät pian nauttimaan ulkoilmasta, sillä urosten olisi tarkoitus siirtyä loppuviikosta ulkohäkkeihin. Näin keväisin niistä tuleeaina kovin levottomia. Häkeistä kakaillaan jos vain mahdollista, kaikki eteen sattuva hajotetaan ja kusta lainehtii kaikkialla. Ulkohäkkeihin muuton jälkeen palautuu aina rauha maahan.

Paskiksen kanssa olisi suunnitelmissa aloittaa estetreenit kevään edetessä. Ensin tosin pitää harjoitella valjaiden käyttöä, sillä kilttinä pupuna Paskis ei ole tarvinnut valjaita aikoihin. Luultavasti pojalla on ollut valjaat päällä viimeksi poikasena ja siitä on noin puolitoista vuotta aikaa.

Saa nähdä tuleeko hyppimisestä yhtään mitään. Joskus sitä olen yrittänyt hypyttää, mutta se pelkäsi hypätä esteitä. Kokeillaan jos poika olisi saanut enemmän itseluottamusta. Potentiaalia Paskiksella olisi valtavasti, sillä vapaana ollessaan se hyppii vaikka mistä yli.


1 kommentti:

  1. Ihania nuo poikaset ja kaikki muutkin puput!:3 Yks poikasista muistuttaa kovasti minun omaa pupua:D

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)