maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäispupuja!


Eilen Nupulla oli 29. tiineyspäivä meneillään, enkä osannut yhtään odottaa poikasten vielä syntyvän. Kuuden aikoihin illalla Nuppu kuitenkin alkoi repiä karvaa itsestään ja kun hieman myöhemmin kävin tarkastamassa tilanteen olivat poikaset syntyneet.

Nupun masu oli koko tiineyden ajan hyvin pieni, joten odotin pienehköä poikuetta. Kun pesään kurkistin, poikue näyttikin aluksi pieneltä. Kuitenkin joka kerta kun yhden poikasen nostin pesästä pois, paljastui sen alta uusi poikanen. Lopulta poikasia kertyi kauhaan peräti seitsemän kappaletta.

Kooltaan poikaset ovat hyvin pieniä, mutta muuten oikein eläväisiä ja hyväkuntoisia. Poikasten isä Julius on itsekin minikokoinen, joten luultavasti nämäkin jäävät melko pieniksi. Harjasta pitäisi tulla joka poikaselle. Toivottavasti osalle tulisi se MM harjaskin. Väreiltään poikaset ovat mielenkiintoisia ja näyttäisi olevan paljon sellaisia värejä mitä meillä ei ole vielä koskaan ollutkaan. Juliuksen suvun värejä en tiedä, joten se tuo lisäjännitystä juttuun. Jotain soopeleita saattaisi poikueessa olla, sillä Juliuksella on rubiinisilmät ja ne voisivat viitata siihen että soopeleita olisi taustalla. Suurin osa poikasista on sen verran vaaleita, että vielä ei oikein näy miten x-kirjavuus on periytynyt. Yhdellä tummalla poikasella näkyy ainakin olevan samat merkit kuin isällään, eli nenäpilkku ja piirto otsassa. Yksi jännityksen aihe on myös se, onko siniset silmät periytyneet. Sitä saakin jännittää vielä jonkin aikaa.

Nyt vain toivotaan että Nuppu hoitaa poikasensa mallikkaasti ja niistä kasvaa terveitä pikkupupuja.

2 kommenttia:

  1. Hauska postaus.:) Mistä nimi "Kaa" tulee jos saan kysyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on lempinimeni, jonka siskoni keksi joskus lapsena. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)