sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Vauvat 3 vrk

Nyt siis lupaamiani kuvia poikasista. Kuvia on valitettavasti vain muutama, sillä en uskalla pitää poikasia kovin kauaa pesän ulkopuolella näin talviaikaan. Ensiviikon aikana otan kaikista kunnon yksittäiskuvat, kunhan saavat vielä hieman lisää karvaa pintaan.

Kaikki yksitoista poikasta ovat pysyneet hengissä ja ovat pulleita ja hyvinvoivan näköisiä. Olisi hienoa jos jatkaisivat samaan malliin, eikä kukaan menehtyisi.

Limonan poikaset
Kaikkein pulleimmassa kunnossa ovat Limonan kaksoset. Mahat ovat  ihan ratkeamaisiillaan, kun maitoa on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.

Kummallakin poikasista on nätit viittakuviot, mutta erityisesti pidän tummemman kuviosta. Tummemman karva on vielä ihan musta, mutta luonnonharmaa se silti kuitenkin on. Vaaleampi taas on luultavasti luonnonkeltainen vk. Ihan varma en vielä ole, sillä sillä näkyy hieman harmaata kyljissä. Saattaa siis olla myös madagaskar vk.

Lunan poikaset
Lunan nelipäisen poikueen värit ovat vielä aika arvoitus. Oikeastaan ainoastaan keltamusta japanilaisen väri on varmasti tiedossa. Tumman poikasen katsoin ensin olevan luonnonharmaa tai musta otter, mutta taitaa sittenkin olla ihan kokonaan musta. Yksi poikanen taas on tummamerkkinen perhonen, joten voi olla joko musta (otter) perhonen tai sitten luonnonharmaa perhonen. Neljännen poikasen väri selviää vasta pitemmän ajan päästä (joku perhonenhan se on). Se on melkein kokonaan valkoinen, ainoastaan silmien ympärillä näkyy ihan vähän väriä. Noin pienistä läiskistä on hankala nähdä mitä väriä ovat, joten pitää odottaa vielä että pupu kasvaa.

Pandan poikaset
Pandan pesässä kasvaa viisi pikkuista (yksi tosin ei kuvassa näy, sillä on kasan alimmaisena). Kolme poikasta on mustia (otter) perhosia ja yksi on luonnonkeltainen tai madagaskar perhonen. Poikueen mustan lampaan katsoin Lunan poikasen tavoin ensin otteriksi, mutta perus musta taitaa tämäkin olla.

Tähän poikueeseen oli mahdollista syntyä MM-harjaksisia poikasia, mutta sellaista ei tainnut joukkoon kuitenkaan mahtua. Tälläisillä poikasillahan näkyy kaljut läntiti kyljissä ja ainakaan vielä en ole onnistunut sellaisia yhdelläkään näkemään.

Pandan poikaset tässäkin kuvassa
Kolmelle tai neljälle poikaselle on jo koti tiedossa. Yhden olen ajatellut mahdollisesti itselle jättää ja sijoitukseenkin olisi mahdollisesti pupu tai pari tarkoitus laittaa.
Täytyy kuitenkin vielä odotella hetkinen, jotta poikasten sukupuolet selviävät ja voi paremmin suunnitella mikä poikanen menee kenellekin.

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ihania nakkeja! Kivoja värejä tuli, vaikka samankaltaisia kaikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika saman väriä ovat kyllä. Jospa niitä erilaisempia värejä tulisi sitten myöhemmin syntyviin poikueisiin. :)

   Poista
 3. Apuaa!! En malta että ne tosta kasvaa. Ihania on jo nyt :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)