sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vanha tuttu kyläilemässä


Sijoituskodissa asuva Aladdin, tutummin Leni kävi tänään vierailulla täällä synnyinkodissaan. Leni on siis Lunan ja marraskuussa menehtyneen Touhon jälkeläinen. Poika on peräisin samasta poikueesta kuin Panda ja onhan niissä kahdessa jotakin samaa ulkonäössä. Eniten Leni kuitenkin muistuttaa isäänsä Touhoa.
Leniä en ole sen jälkeen livenä nähnyt kun se meiltä lähti, joten kovasti oli poika muuttunut.

Lenin vierailun tarkoituksena oli saada Tilda kantavaksi. Valitettavasti Tildaa ei kuitenkaan miesseura kiinnostanut ja teki sen varsin hyvin selväksi. Varmasti oli poika ihmeissään kun ensin raahataan vieraaseen paikkaan ja sitten laitetaan tyttöpupun hakattavaksi. Tarkoituksena olisi, että Leni tulisi jälleen viikon päästä koittamaan onneaan Tildan kanssa.

Myös Nuppu oli määrä astuttaa Juliuksella viikonlopun aikana, mutta sekään ei ollut asiasta kovin innostunut. Nuppu ja Tilda ilmeisesti innostuivat kun Rumba maanantaina synnytti omat poikasensa ja kummallakin taitaa lievä valeraskaus olla. Eiköhän valeraskaudet kuitenkin pian ohi mene ja saadaan tytöt viimein kantaviksi.


Tänään laitoin myös hieman pupujen asumisjärjestyksiä uusiksi. Lampolan puolella tähän asti asunut Bamse on alkanut käyttäytyä hankalasti tajuttuaan viimein olevansa mies. Se on jatkuvasti haastamassa riitaa häkkinaapurinsa Rollen kanssa, mikä on vaikeuttanut kanien hoitoa. Kun kerroshäkin oven avaa, juoksee Bamse viivana häkistä ulos ja yleensä suoraan Rollen häkin eteen rähinöimään. Uroksilta ei tietenkään voi vaatia sitä että tulisivat toisten poikien kanssa toimeen, mutta muut pojat ovat kuitenkin Bamsea lukuun ottamatta hyväkäytöksisiä. Päätinkin siis että Bamsen on aika lampolasta lähteä.

Vastaavasti taas varaston puolella on Leevi aiheuttanut ongelmia. Jo jonkin aikaa sitten se teki häkkinsä oveen reiän, josta se tykkäsi laittaa päänsä ulos. Yhdessä vaiheessa aloin kuitenkin pitää varastossa aina jotakin poikaa vapaana ja korjasin Leevin ovessa olleen reiän, jottei hyppäisi sen kautta vapaana olevan pupun niskaan. Viimeisen viikon aika Leevi on kuitenkin hajottanut ovensa verkkoa jatkuvasti, eikä paikkaukset ole auttaneet. Pupujakaan ei ole voinut vahtimatta pitää vapaana, ettei vain tule tappelua jos Leevi pääsisi pois häkistää.

Päädyinkin siis vaihtamaan Bamsen varaston puolelle, jossa se ei pääse ketään häiriköimään. Leevi taas muutti lampolaan komppariaitaukseen, jota sen ei pitäisi rikki saada. Leevillä ei myöskään ole mitään muita uroksia vastaan, joten se tulee hyvin naapurinsa Rollen kanssa toimeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)