tiistai 25. maaliskuuta 2014

Poikasten kasvua


Vanhimmat poikaset alkavat lähestyä jo neljän viikon ikää. Ovat jo kovin meneväisiä kavereita, eivätkä kauaa malta paikallaan pysyä. Viikonloppuna ensimmäinen poikanen tajusi juomapullon idean ja kohta jokainen pikkuinen jo osasikin käyttää pulloa. Juomapullo tuntuu olevan poikasista hauska kapistus ja ne saattavat juoda monta minuuttia kerralla. Aikuisten kanien ruoka on myöskin alkanut poikasille maistua. Rabbit Royalea vedetään nassuun suurella riemulla ja porkkanaakin ollaan jo maisteltu.

Parin viikon päästä pitäisi alkaa miettiä mitä teen poikasten vieroituksen kanssa. Vähän olen kyllä miettinyt josko jättäisin varsinaisen vieroituksen kokonaan pois kuvioista. Poikaset saisivat olla emon kanssa luovutusikään asti ja sen jälkeen siirtäisin urospoikaset jonkin aikuisen uroksen kanssa asumaan (mikäli eivät heti luovutusikäisinä uusiin koteihin muuttaisi). Mitään haittaahan vieroittamatta jättämisestä ei ole ja se on jopa melko yleinen käytäntö, vaikka siitä kamalasti ei missään juttua olekaan.


Kaikki poikasista on todella ihania, mutta näillä näkymin kotiin olisi jäämässä Pandan ruskeamerkkinen poikanen. Lisäksi ainakin pari urosta on menossa tutulle ihmiselle. Ne eivät mene varsinaisesti sijoitukseen, mutta niitä on kuitenkin mahdollista joskus käyttää kasvatuksessa jos siltä tuntuu. Vielä en tiedä meneekö sijoitukseen muita poikasia.


Rumban poikaset täyttivät eilen kaksi viikkoa. Ne ovat olleet alusta asti hyvin meneväisiä pikkuisia. Keltainen poikanen on jo parina aamuna löytynyt häkin toisesta päästä eksyneenä. Onneksi poikaset ovat jo sen verran isoja, ettei kylmettymisvaaraa enää ole. Muutenkin ovat kovia liikkumaan ja lähtevät vähän väliä maidon haku retkelle. Maitoa yritetään imeä muiltakin kuin omalta äidiltä, etenkin Limonan mummu kiinnostaa kovasti.

"Hei mummo, olisiko mahdollista saada maitoa?"
Heti kun Rumban poikasten pesä alkoi olla avonaista mallia, löysivät Limonan poikaset nämä nuoremmat pikkuiset. Ei mennyt kauaa, kun kaikki viisi poikasta jo nukkuivat samassa kasassa. Ei näytä pahemmin haittavan, että ikäeroa on lähes kaksi viikkoa ja kokoero on sekin huima.
Hillahan oli jo aiemmin nukkunut yhdessä Limonan poikasten kanssa ja liittyi sujuvasti myös tähän ryhmään.


Nuppu oli lauantaina vihdoinkin suostuvainen astutukseen. Sulhasena sillä oli Julius. Toivottavasti astuminen onnistui ja Nuppu tuli kantavaksi. Mustia poikasia pitäisi ainakin syntyä, mutta todennäköisesti myös monenlaista ylläriväriä. X-kirjavia pitäisi poikasten myös olla ja mahdollisesti jopa sinisillä silmillä.


Marsuista ei ole pitkään aikaan ollut blogissa mitän mainintaa, joten laitan nyt muutaman kuvan vielä niistäkin. Näidenkin pötkylöiden kuulumisia tulee taas kesällä enemmän, kun saa tyttösiä ulkona kuvata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)