maanantai 17. maaliskuuta 2014

Poikaskuvia jälleen

Rumban poikaset

Rumban poikaset täyttivät tänään viikon. Poikasia on jäljellä enää kolme, sillä lauantaina perhoskuvioinen poikanen oli kuolleena keskellä häkkiä. Raukka oli ilmeisesti nisän mukana kulkeutunut pois pesästä ja kylmettynyt. Harmittaa kyllä kovasti kun näin kuoli. Muuten oli pullean ja terveen oloinen poikanen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun meillä poikanen tällä tavoin on menehtynyt, muut poikaset on aina löytynyt pesästä kuolleena.

musta viittakuvio
isabella
luonnonkeltainen viittakuvio
Tumma viittakuvio onkin nyt ilmeisesti musta, eikä luonnonharmaa kuten ensin luulin. On edelleen ihan tumma ja tässä vaiheessa luulisi jo värin ruskettuneen jos luonnonharmaa olisi. Tuon yhden poikasen väri paljastui isabellaksi. Madalta se ensin näytti, mutta väri alkoi olla sen verran outo että varmistin sen vielä viisaammilta. Ja isabellahan se oli, kuten hieman osasin epäilläkin. Kiva että välillä syntyy jotain uusiakin värejä. :)


Vanhemmilta poikasilta katselin ensikertaa sukupuolia. Osalla sukupuolet olivat jo melko selvät, mutta myös epäselvempiä tapauksia oli. 

Limonan poikaset

Näiltä oli kaikkein haastavin erottaa sukupuolet, mutta mahdollisesti ovat tyttö ja poika.

luonnonharmaa viittakuvio, naaras?
luonnonkeltainen viittakuvio, uros

Lunan poikaset

Lunan poikasten sukupuolet olivat hyvin selvät, eikä niihin varmaankaan enää muutoksia tule.

luonnonkeltainen perhonen, uros
keltamusta japanilainen, uros
musta otter perhonen, naaras
musta, uros
Pandan poikaset

Pandan poikasissa oli sekä selviä, että epäselviä tapauksia. Saa siis nähdä pysyvätkö nämä sukupuolet, vai muuttuvatko vielä.

musta otter perhonen, uros
musta, naaras?
musta perhonen, naaras
madagaskar otter perhonen, naaras
musta (otter?) perhonen, uros?
Pandan poikasissa huomaa selkeän eron kahteen muuhun poikueeseen. Limonan ja Lunan poikaset ovat pitkäkorvaisia, kun taas nämä Pandan lapsoset ovat hyvin lyhytkorvaisia ja muutenkin pyöreämpiä.

3 kommenttia:

  1. Lunan poikueen japanilainen ja musta otter perhonen on mun lempparit!! aivan ihania kaikki muutenkin:3 tulee vauva kuume:'D

    VastaaPoista
  2. Ääk... En kestä♡♡♡!

    VastaaPoista
  3. Eikä kuin sulosia!:3 aivan ihania söpöliinejä:3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)