maanantai 10. maaliskuuta 2014

Odotus palkitaan


Saipa tässä viikon jännittää milloin Rumban poikaset syntyvät, mutta nyt ne ovat  vihdoin maailmassa. Viikko sitten maanantaina olisi tullut 28. tiineyspäivä täyteen, mikäli Rumba olisi tiinehtynyt ensimmäisellä yrittämällä. Aika pian kävi kuitenkin selväksi, että vasta toinen astutuskerta on tuottanut tulosta ja 28. tiineyspäivä oli oikeasti vasta torstaina. Eilenhän oli jo 31. tiineyspäivä ja hieman jo ihmettelin kun poikasia ei kuulunut. Tänä aamuna poikaset olivat kuitenkin viimein syntyneet. Poikaset siis syntyivät tiineyspäivänä 32 ja näin ollen tämä on pisin tiineysaika mitä meidän kaneilla on ollut.

Poikasia oli pesässä neljä, joten tulihan niitä sitten hieman enemmän kuin potkujen perusteella odotin. Väreiltään näyttäisivät olevan luonnonharmaa viittakuvio, luonnonharmaa perhonen, luonnonkeltainen (ehkä viitalla?) ja madagaskar. Varma olen vain noiden luonnonharmaiden väreistä, kahden muun poikasen värit varmistuvat myöhemmin.


Kuten viimeksikin, on Rumba tälläkin kertaa tarkka ja huolehtivainen emo. Se käy vähän väliä tarkastamassa on poikaset tallessa ja välillä työntää lisää heinää kasaan. Limonan tavoin annoin Rumbankin tehdä poikaset laumaan, kun en sitä raaskinut muista erottaa. Rumba on sen verran rauhallinen kaveri, ettei sitä haittaa vaikka muita kaneja pesän lähellä olisikin.

Äitikanit jakamassa lastenhoitovinkkejä ruokakupin äärellä
Vanhempia poikasia voisin taas huomenna kuvailla, jotta niistäkin saisi uusia kuvia blogiin esille. Nyt on lopuiltakin poikasilta alkanut silmät aukeilla. Vielä ei taida ihan kaikille olla silmät auki, mutta luultavasti huomena on jo kaikilla silmät auenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)