lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kaunis kevätpäivä


Tänään on ollut todella aurinkoinen ja ihanan keväinen päivä. Ulkona tuli päivällä oltua monta tuntia, lähinnä kaneilun ja Moppeilun merkeissä.


Poikasista otettiin aamulla kuvia ja siinä samalla sitten tuli huomattua että osalla Pandan poikasista oli jo silmätkin avautunut. En tajunnut vielä edes odottaa silmien aukeamista, vaikka ovathan nuo jo 9vrk ikäisiä. Taitaa olla kova kiire lähteä pesästä pois, kun silmätkin jo näin aikaisin aukeavat. :)

Rumba ei ole vielä poikasiaan saanut, mutta luultavasti ensiyönä synnyttää (huomena 31. tiineyspäivä). Viikolla Rumba käyttäytyi omituisesti ja ehdin jo epäillä valeraskauttakin. Tänään kuitenkin mielestäni tuntui yksi pieni potku vatsassa. Aiemmin ei ole potkuja tuntunut ja Rumban masukin on pienehkö, joten isoa poikuetta ei luultavasti ole odotettavissa. Saattaa olla että vain yksikin poikanen siellä vatsassa potkii.
Ihan hyvä vaan, ettei yhtä isoa poikuetta tule kuin viime kesänä (silloin sai 9 poikasta). Rumbanhan astutin siksi, että luulin Lunan olevan tyhjä. Eli on nyt hieman "ylimääräinen" poikue, vaikkakin toki yhtä suunniteltu ja toivottu kuin muutkin.

Viikon päästä olisi määrä astuttaa Nuppu ja Tilda. Nuppu astutetaan Juliuksella ja Tildaa tulee moikkaamaan sijoituskodissa asuva Leni. Nämä kaksi poikuetta ovatkin sitten vuoden viimeiset. Lyhyellä aikavälillä vuoden kaikki poikueet syntyvät, mutta itse tykkään tälläisestä järjestelystä enemmän kuin siitä, että poikasia syntyisin pitkin vuotta.


Nupulla oli tänään mahdollisesti viimeiset estetreenit ennen mammalomaa. Hienosti hyppääsi ja korkein este taisi tällä kertaa olla 25cm. Eilen tein pari uutta estettä, joten päästiin hyppäämään viiden esteen rataa. Uudet puomitkin sain eilen tehtyä. Nämä uudet puomit on muovista putkea (jotain sähköputkea vissiin viralliselta nimeltään) ja ovat kyllä paljon siistimmät kuin nuo vanhat oksista katkotut puomit.

Heti kun on hyvä estekalusto, niin talon ainut estekani jää tietenkin lomalle. Toivottavasti saisin Hillan innostumaan esteistä, niin voisi sitä sitten kevään ajan hypytellä.Mummunkin luona tuli vierailtua ja Moppe pääsi tottakai pitkälle lenkille. Loppupostaus onkin pyhitetty Mopen kuville. Moppe täyttää loppukuusta 9 vuotta. Ei kyllä uskoisi niin vanhaksi.
1 kommentti:

  1. Oih ihanan näköisiä noi poikaset :) ja kaikki muutkin eläimet! :3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)