maanantai 10. helmikuuta 2014

Vauvakuumetta


Pandan ja Limonan astutuksista on kulunut tasan kaksi viikkoa, joten alkaa olla jo tiineyden puoliväli käsillä. Kumpikin vaikuttaisi olevan kantavana, mutta varmaksi en kuitenkaan mene sanomaan. Hienosti se Limona viime kesänäkin esitti tiinettä, vaikka todellisuudessa poikasia ei ollut tulossa.


Pandan luonteessa on tapahtunut selvää muutosta, mikä voisi tiineyteen viitata. Neiti on ollut paljon tavallista kiltimpi ja ystävällisempi. Pesää Panda ei ole vielä  rakentanut, mutta mahdollisesti voisi tälle viikolle jonkinlaista harjoituspesän rakentelua odottaa. Näihin aikoihin kun ensikertalaiset usein alkavat pesää väsäillä. 

Loppuviikosta Panda ja Luna muuttavat kaksikerroksisen häkin yläkertaan, jonne Pandan on määrä poikasensa tehdä. Kaksikko saa olla yhdessä vielä jonkin aikaa, mutta muutama päivä ennen tiineyden loppua häkki rajataan kahtia. Luna on välillä aika ärhäkkä Pandaa kohtaan, joten en siksi viitsi yhdessä tyttöjä pitää. Pandan synnytettyä saattaisi muuten tulla ongelmia.


Limonan luonteessa ei ole suurta muutosta ollut, mutta hieman on ehkä normaalia rauhallisempi. Rouva on myös alkanut kaivella kovasti, mikä on ainakin aikaisemmin tarkoittanut tiineyttä. Yhden heinäpesän Limona on myöskin jo ehtinyt rakentaa. Normaalistihan pesän teko tässä vaiheessa ei ole kovin hyvä juttu, sillä silloin kyseessä on usein valeraskaus. Edellisiä poikasia odottaessaan Limona rakenteli pesää jo seuraavana päivänä astutuksesta, joten kaiketi se vain tykkää olla ajoissa.


Pandan ja Limonan lisäksi vauvoja on odotettavissa myös Rumballe. Rumbanhan astutin viikko sitten ja astutus onnistui hyvin. Torstaina Rumba oli kuitenkin vierailulla Bamsen häkissä ja antoi jälleen astua. Jää siis nähtäväksi milloin vauvoja syntyy vai syntyykö ollenkaan.


Vaikka omaan kanilaan ei tänä vuonna synnykään Leevin lapsosia, ei poika välttämättä jää ilman jälkeläisiä. Reilu viikko sitten Leeviä kävi nimittäin tapaamassa nätti kääpiöluppa tyttö. Tyttö oli hieman hämillään automatkasta ja vieraasta paikasta, eikä kamalan kiinnostunut Leevistä ollut. Pari onnistunuttakin astumista silti tuli, joten toivotaan että pikkuisia on sinnekin tuloillaan.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)