maanantai 3. helmikuuta 2014

Vaaveja tilauksessa

Poikassuunnitelmiin tuli jälleen pieni muutos, mutta nyt on kuitenkin viimein yhdistelmät selvillä ja ensimmäiset naaraat astutettuina. Toivotaan että puput ovat kantavina ja loppukuusta pesissä tuhisee terveitä pupulapsia.

Mainitsemani muutos tuli siihen, että Lunan sijasta päädyinkin astuttamaan Rumban. Lunaa olen tässä jo viikon koittanut astuttaa huonolla menestyksellä. Koko ajan olen miettinyt pitäisikö sittenkin astuttaa Rumba ja tänään päätin niin tehdä. Olisin toivonut Lunan tulevan kantavaksi jo viikko sitten, jolloin sen ensimmäistä kertaa laitoin Leevin luona vierailemaan. Olisi ollut helppoa kun se ja Panda olisivat saaneet poikaset suunnilleen samaan aikaan, sillä silloin niiden ei olisi tarvinnut olla kovin kauaa erossa toisistaan (samassa häkissä pitämistä en edes harkinnut Lunan kipakan luonteen takia). Lunalle on myös tarkoitus etsiä uusi koti kevään aikana, joten senkin vuoksi poikaset olisi pitänyt saada alta pois hyvissä ajoin.
Luultavasti Luna olisi jossakin vaiheessa ollut astutukseen suostuvainen, mutta siihen olisi voinut kulua vielä vaikka kuinka pitkään. Siksipä Luna saakin nyt jäädä kokonaan vaille poikasia. Poikueen tavoitteetkin olisivat olleet enemmän ulkonäkö painotteisia, joten parempikin vain teettää tilalle Rumballa hyvään luonteeseen tähtäävät poikaset.

Rumban mieheksi valikoitui Bamse. Nyt näissä ekoissa poikueissa on kaikissa isänä Bamse, mutta eipä se mitään haittaa. Tuskin Bamsea enää jatkossa tulee ainakaan omilla naarailla käytettyä.
Hieman jää harmittamaan, että Leevistä en vielä jälkeläisiä saakaan. Mutta ehtiihän niitä vielä saamaan ja ensivuodelle ainakin on Leeviin liittyviä kasvatussuunnitelmia.

Kotiin näistä poikueista ei luultavasti jää poikasia, ellei sitten jokin todella ihana yksilö joukkoon eksy. Sijoitukseen olisi kuitenkin tarkoitus muutama pupu laittaa. Lisäksi alustavasti on ainakin neljä poikasta jo varattu. Toivottavasti poikasia syntyy sen verran, että kaikille riittää.

Hyvällä tuurilla poikasia jää myytäväksikin, joten jos poikanen jostakin yhdistelmästä kiinnostaa, voi alustavia kyseleitä/varauksia laittaa sähköpostitse osoitteeseen kaniasiat@luukku.com
Myös sijoituskanista kiinnostuneet voivat ilmoitella itsestään, sillä olisi kiva löytää jo hyvissä ajoin sijoituskotiehdokkaita.


Cinderella "Panda" x Bamse

Poikasista odotettavissa alle 2kg painavia pystykorvaisia kaneja. Harjasta poikasille pitäisi tulla, osalle jopa pysyvä (MM) harjas. Myös harjattomia poikasia voi syntyä.

Väreinä ainakin mustaa, joko sellaisenaan tai viittana, perhosena sekä otterina. Ylläreitäkään en pidä mahdottomina, sillä suvun värejä on sen verrana vähän tiedossa.

Heti Bamsen saavuttua oli selvää että Panda tullaan astuttamaan sillä. Väreiltään nämä ovat täydellinen pari (rakastan mustavalkoisia kaneja) ja rotujen suhteen yhdistelmä on myös mieleeni. Mahdollisuus MM-harjakseen on suuri plussa. Poikasissa tulee olemaan 50% leijonanharjasta, 25% hermeliiniä ja 25% kääpiöluppaa. Luonteeltaan pari on myös hyvin samantyyppinen, joten tietää minkä luonteisia poikasia odottaa.

Astutettu 27.1. joten poikasia odotettavissa 24.2. eteenpäin.Limonade "Limona" x Bamse

Tästäkin yhdistelmästä olisi tulossa alle 2kg painoisia pupuja. Ulkonäöltään ovat luultavasti melko luppamaisia ja korvatkin siis mahdollisesti luppautuvat. Osalle odotettavissa Mm-harjasta.

Väreinä ainakin luonnonharmaa ja luonnonkeltainen mahdollinen, joko sellaisenaan tai viittana. Mahdollisesti myös musta, eivätkä ylläritkään ole toki mahdottomia.

Tämä yhdistelmä oli pitkään mietinnän alla. Siinä mielessä yhdistelmä on vähän riskialtis, että pahimmassa tapauksessa ulos saattaa tulla pelkkää luonnonharmaata. Luonnonharmaalle kanille ei ole itselläni käyttöä, eivätkä ne myöskään kovin hyvin kaupaksi mene. Toivotaan siis parasta ja varaudutaan pahimpaan. Yhdistelmän tärkeimpänä tavoitteena on saada ulos melkein puhtaita kluppia. Poikaset kun tulevat olemaan 75% kääpiöluppia (loput leijonanharjasta). Haluan kasvateissani virtaavan jatkossakin kluppaverta, joten tälläinen poikanen olisi mahtava jatkojalostuksen kannalta.

Astutettu 27.1. joten poikasia odotettavissa 24.2. eteenpäin.


Rauhaton Rupeltaja "Rumba" x Bamse

Yhdistelmä on hyvin samankaltainen kuin yllä oleva, joskaan poikasista ei kovin luppamaisia ole luultavasti tulossa. Painoa tulee olemaan vajaa pari kiloa ja korvat jäävät luultavimmin pystyiksi. Mm-harjasta on osalle poikasista odotettavissa.

Mahdollisia värejä on ainakin luonnonharmaa ja luonnonkeltainen, viitalla ja ilman. Ylläreitä mahdollisesti on myöskin tulossa, sillä Rumban aiempaankin poikueeseen syntyi vaikka mitä värejä.

Limonan poikueen tapaan tämäkin poikue on värien suhteen hieman riskialtis, sitä luonnonharmaata kun tästäkin mahdollisesti tulee. Luonteen suhteen poikaset tulevat kuitenkin olemaan todella mahtavia, mikäli vain perivät luonteen vanhemmiltaan. Rotuja poikasissa tulee olemaan 50% kääpiöluppaa, 37,5% leijonanharjasta ja 12,5% tuntemattomia rotuja. Jatkoa ajatellen nämäkin poikaset ovat oikein kivoja.

Astutettu 3.2. joten poikasia odotettavissa 3.3. eteenpäin.

1 kommentti:

  1. Oi, Pandan ja Bamsen poikasista tulee varmasti aivan ihania! <3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)