lauantai 15. helmikuuta 2014

Pesän rakennusta

Pandan jättipesä (kuvassa pesässä tosin istuu Luna ja Panda katselee korokkeelta)

Panda ja Luna siirtyivät torstaina Rollen häkkiin ja Rolle vastaavasti muutti tyttökaksikon häkkiin. Vaihdoin häkkejä siksi, ettei Pandan tarvitse ihan lattiantasolle poikasiaan tehdä. Tuolla katonrajassa on huomattavasti lämpimämpääkin kuin alempana.

Ensisynnyttäjänä Panda alkoikin rakentaa heti hullunlailla pesää. Meillä on ennenkin käynyt niin, että kun ensikertaa tiineenä oleva kani on siirretty uuteen häkkiin, on pesän rakentaminen alkanut välittömästi. Omassa häkissä ei ole tehty elettäkään pesän rakentamisen suhteen, mutta uudessa häkissä iskee panikki "apua, pian tulee poikasia mutta valmistelut on tekemättä".

Pandan pesään päätyivät viimeistä kortta myöten sekä iltaheinät, että aamuheinät. Lopulta pesän koko alkoikin olla jo hieman liioiteltu. Tuo pesä olisi ollut reilun kokoinen jopa belgianjätille. Nyt Pandan innostus pesää kohtaan on jo lopahtanut ja ilkeänä ihmisenä aion sen osittain purkaa. Tilalle olisi tarkoitus laittaa pesäkoppi ja siirtää heinät sen sisään.

Pesän rekentelu oli varma merkki tiineydestä, joten tämän kanin kohdalla ei ainakaan tarvitse miettiä tuleeko poikasia vai ei. 28. tiineyspäivää tulee täyteen 24.2., joten siitä eteenpäin voi pikuisia odotella.


Hilla neidin kuulumisia ei ole tullut kirjoiteltua pitkään aikaan. Hilla turvanurkkaus purettiin jo jokin aika sitten. Ihan täysin ei pikkuista ole vieläkään laumaan hyväksytty, mutta parempaan suuntaan mennään jatkuvasti. Hillaa ei enää juuri jahtailla, mutta kukaan ei kuitenkaan sen seurassa halua olla. Tyttö onkin aina yksin toisella puolen häkkiä, kun loput neljä torkkuvat samassa kasassa.

Kohta lauma saa perheenlisäystä Limonan poikasten muodossa ja myöhemmin myös Rumba saa toivon mukaan lapsia. Poikasten myötä pakka menee sekaisin ja Hillakin toivottavasti otetaan paremmin mukaan porukkaan.

Verratkaapa muuten tuota Hillan ylempää kuvaa tähän alempaan. Alempi kuva on muutaman viikon takainen ja ylempi on otettu tänään. Hillan naama on tummunut lyhyellä aikaa valtavasti. Muutenkin Hilla on kyllä aikuistunut ulkonäöllisesti paljon lyhyessä ajassa.2 kommenttia:

 1. Hilla on kyllä söppänä ja kohta sulla on vielä lisää pikku pupuja♡. Tää uus ulkoasu on kyllä hieno! Pidä tää pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Tuskimpa tätä olen hetkeen vaihtamassa. Sen verran laiska olen uusia bannereita väsäämään.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)