maanantai 24. helmikuuta 2014

Jännitys tiivistyy

Panda lepäilemässä
Pandan ja Limonan massut alkavat olla räjähtämispisteessä. Kummallakin on tänään 28. tiineyspäivä meneillään, eli poikaset voivat syntyä koska tahansa. Mahtaako jo ensiyönä putkahtaa kaninpoikasia maailmaan?

Limonalla on ollut aiemmin kaksi poikuetta, joista toiseen syntyi neljä ja toiseen kahdeksan poikasta. Rouvalta voikin siis odottaa lähes minkä kokoista poikuetta tahansa. Panda sen sijaan on ensisynnyttäjä, joten ei ole mitään hajua siitä minkä kokoinen poikue saattaisi olla tulossa.

Limona esittelee isoa mahaa
Toivotaan että mammoilla sujuu synnytykset hyvin ja saadaan terveitä poikasia maailmaan. :)


Lampaat saavat aina välillä yhden tutun kautta leipälahjoituksia. Pitkään aikaan ei ole leipää ollut, mutta eilen sitä tuli kolme laatikollista. Tämä kolme laatikkoa on ihan hyvä määrä kerralla, sillä välillä leipää on tullut kuusikin jätesäkillistä.


Lajittelin leipiä tänään tarkemmin. Kaksi takimmaista leipälaatikkoa jää lampaille ja etummaisen laatikon leivät kuivaan kaneille. Ruisleipä olisi ollut pupuille kaikkein parasta, mutta sitä ei valitettavasti tässä leipäsatsissa ollut. Yritin kuitenkin valita kauraleipää ja muuta vähän terveellisempää.


Ulkona on ollut ihanan keväiset ja lämpimät ilmat. Kissavanhuskin oli vapaaehtoisesti tullut ulkoilemaan ja istui portailla maailman menoa katsellen. En ole koskaan talvesta pitänyt, joten nämä keväiset säät kelpaavat hyvin. Ehti sitä jo tammikuussa olemaan ihan riittävän kylmää.

Puputkin ovat saaneet pullonsa takaisin, kun vedet eivät enää jäädy. Aina puhutaan kuinka se kiposta juominen on kanille luonnollisempaa, mutta meillä kanit tykkäävät kyllä juoda enemmän pullosta. Parhaimpana esimerkkinä tästä on se, kuinka Rumba viime kesänä joi pelkästään pullosta vaikka häkissä oli vesikuppikin tarjolla. Tuolloin Rumballa oli kovat helteet ja Rumballa kahdeksan poikasta imetettävänä. Vettä pupu tarvitsi siis paljon ja olisi luullut sen sitä juovan helpoiten ja nopeiten kiposta. Mutta eipä Rumba suostunut edes katsomaan kipon suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti osaat auttaa. Kanini on noin 2 vuotta. Se on alkanut aina välillä (ei kovinkaan usein) ns. aivastelemaan. Mistä voisi johtua ja kannattaako käyttää eläinlääkärillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihan ensiksi miettiä johtuisiko aivastelu heinästä tai purusta (jos käytät purua kuivikkeena). Meillä alkoi Rumba aivastella viime kesänä pölyisen heinän vuoksi, mutta aivastelu loppui heti kun uudet heinät saapuivat. Jos pupulla ei satunnaisen aivastelun lisäksi mitään muita oireita ole (esim. nenän/silmien vuotoa), ei eläinlääkärille välttämättä tarvitse mennä. Mutta tietenkin jos aivastelu vain tuntuu jatkuvan tai itseä alkaa epäilyttää, niin ei eläinlääkärillä käynnistä mitään haittaakaan ole. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)