tiistai 14. tammikuuta 2014

Pakkasta


Edellisestä postauksesta on vierähtänyt taas viikko, joten voisin hieman kuulumisia kirjoitella tässä ennen nukkumaan menoa. Postaustauko on johtunut pitkälti siitä, että kaikki kolme tietokonetta ovat lyhyen ajan sisällä hajonneet ja netin käyttö on ollut siitä syystä aika vähäistä. Tilaamani uusi läppäri saapui tänään, joten nyt pystyy blogiinkin taas kirjoittelemaan.

Kunnollinen talvi on alkanut täällä, kuten varmasti kaikkialla muuallakin Suomessa. Tänäänkin lämpötila on vaihdellut kahdenkymmenen molemmin puolin (tarkka lämpö jää arvoitukseksi, sillä jokainen mittari näyttää eri lukemaa...).
Pakkasten vuoksi kanilassakin on lämpö romahtanut. Tähän asti lämpötila on ollut vajaa kymmenen astetta plussaa, mutta eilen mentiin jo pakkasasteiden puolelle. Lampolan puolella oli tänään -3 astetta ja varastossa -5. Lampolan puoli on aina hieman lämpimämpi, sillä kolme lammasta nostaa lämpötilaa yllättävän paljon. Juomapullot keräsinki tänään pois ja vedet laitoin kuppeihin, jotka tarvittaessa sulatan pari kertaa päivässä. Toivottavasti nämä kovat pakkaset menisivät pian ohi.  Sellaiset vajaa kymmenen astetta pakkasta olisi oikein hyvä.

Tyttöpupuilla on ollut viimeaikoina kovat kiimat päällä, mutta kylmä sää sai ne loppumaan kuin seinään. Kahden viikon päästä olisi määrä tyttöjä astutella, joten toivottavasti ovat silloin taas asiasta innostuneita. Tarkoituksena oli astuttaa Luna ja Panda, mutta suunnitelmat ovat muuttuneet ja myös Limona astutetaan samaan syssyyn. Limonan piti jäädä jo poikashommista eläkkeelle, mutta saakin nyt kuitenkin vielä nämä yhdet poikaset. Tulevista poikueista kirjoittelen enemmän sitten kun astutukset on saatu kunnialla hoidettua.

1 kommentti:

  1. Minä tykkään siitä, kun on tullut lunta eli on huomattavasti valoisampaa. Pakkasta voisi tietysti olla siinä muutaman asteen hujakoilla, niin olisi kertakaikkiaan täydellistä. Vaan onpahan tässä pakkaspäivien kunniaksi tullut laitettua muun muassa uusi pupublogi pystyyn :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)