keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kylmyys vaan jatkuu


Pakkaset ne vain jatkuvat edelleen. Pupuja olisi kiva ulkona kuvailla, mutta eivät nekään siellä oikein kylmyyden takia viihdy. Siinä vaiheessa kun aamun pakkaset lauhtuvat inhimillisiin lukemiin, alkaa ulkona jo hämärtää. Joten missä vaiheessa sitä kuvaamaan pystyisi?

Siitä saakka kun pakkaset alkoivat, on kaneilla ollut juomapullojen tilalla juomakupit käytössä. Edellisinä talvina on tullut pulloja sulateltua, mutta pääsee kyllä paljon helpommalla kun käyttää kuppeja. Ne eivät jäädykään niin nopeasti kuin pullot, joten ei pitäisi pupuilla olla vedestä puutetta. Osa pupuista osaa jopa pitää pienen alueen kupistaan sulana, vaikka muuten pinta oliskin jo jäähän mennyt.
Muuten en kyllä juomakupeista oikein tykkää, joten plussakeleillä saavat vaihtua takaisin pulloiksi.


Ensiviikon alussa olisi parilla pupulla astutukset tiedossa. Poikasia olisi siis mahdollisesti syntymässä ensikuun lopulla. Hieman jännittää millaiset kelit silloin on, sillä pahemmilla pakkasilla lampola kuitenkin on muutaman asteen miinuksen puolella. Jotain lisälämmitystä täytyy hankkia, mikäli lampola on kovin kylmä synnytysten ollessa ajankohtaisia. Hätätilassa voi joutua puput ottamaan sisällekin tekemään poikasensa.

Pieniä järjestelyjä olen jo poikasia varten tehnyt. Häkkijärjestelyt on mietittynä ja tänään ostin pari muoviboksia, joista muokkaan pesäkoppeja. Tälläisillä etukäteisjärjestelyillä saa tosin varmaan varmistettua, ettei mitään poikasia koskaan tulekaan...


Lopuksi vielä ihana (kännykkälaatuinen) kuva luppien lepäilyhetkestä. Harmi kun ei ollut kunnon kameraa mukana iltaruokinnalla, niin piti kännykällä ottaa kuva pupurivistä.

2 kommenttia:

 1. Ne on vikassa kuvassa kun kanat orrella. :D Söpöjä!

  http://popsipopsiporkkanaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo niiden koppi vanha kanala, perinteitä pitää kunnioittaa :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)