lauantai 4. tammikuuta 2014

Keksintö


Tilda ja Nuppu eivät ole oikein vieläkään hyväksyneet uutta vaavia ja jahtaavat sitä edelleen. Tästä johtua pikkuinen on varuillaan myös Limonan ja Rumban lähettyvillä, sillä pelkää niidenkin hyökkäävän kimppuun.

Pupu ei uskaltanut kopissa oikein liikkua, vaan piileskeli laudan takana nurkassa. Tämä taas tietenkin haittasi heinänsyöntiä, eikä juomaankaan oikein uskallettu mennä. Keksinkin sitten tehdä kopin nurkkaan turva-alueen, jonne vain vaavi pääsee. Verkon alla on pieni reikä josta pikkuinen mahtuu kulkemaan, mutta pulleat lupat jäävät toiselle puolelle. Pupu tajusi jutun idean lähes heti, joten hyvin on juttu toiminut. Verkon takana vaaville on heinää, vettä ja myös siemenet annan sille sinne. Näin poikanen saa syödä rauhassa ja muutenkin pääsee tuonne turvaan jo meno menee liian rajuksi. Muualle koppiin voi mennä hyppelemään sitten kun siltä tuntuu.

Siinäkin mielessä tämä verkko on hyvä juttu, että näin pystyy kanien ruokintaa säännöstelemään. Vauvalle kun ruokaa voi vielä tässä vaiheessa tarjota melko vapaasti, mutta lupat taas eivät tarvitse enää tippaakaan ylimääräistä sapuskaa.

3 kommenttia:

  1. Ootko sää tehny joskus kanila esittelyn?ois kiva tietää millaisissa tiloissa kanisi elää:)tai oikeestaan kaikki eläimet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen tehnyt, mutta siitä on varmaan vähintään vuosi aikaa. Tarkoitus olisi tehdä uusi postaus aiheesta ihan tässä lähiaikoina. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)