tiistai 17. joulukuuta 2013

Luna ja Bamse kuvissa

Tulipa taas siivottua pupujen häkkejä melkein kolme tuntia. Kaikki muut häkit siivosin, mutta luppien kopin jätin huomiselle. Samalla päästin pupuja juoksentelemaan. Luna ja Panda olivat lampolassa vapaana, mutta Luna pääsi sitten oven raosta livahtamaan ulos. Lunaa ei ihan heti kiinni saa jos se ulos ilman valjaita pääsee, joten otin siitä muutamia kuvia. Sisätiloissa Luna näyttää lihavalta pallolta, mutta kyllä se näissä ulkokuvissa ihan sopivan näköinen on.


Tammikuun lopulla Lunalla onkin astutus tiedossa. Jos kaikki menee hyvin, on täällä pikkupupuja jo reilun parin kuukauden kuluttua.

Panda on iältään hieman vajaa puolivuotias, mutta on jo nyt noussut pomoksi. Olen nähnyt sen monesti alistavan Lunaa ja ruoka aikaan se jahtaa emäänsä kiukkuisesti ympäri häkkiä. Kaikkein omituisinta tässä on se, että Luna ei välitä asiasta yhtään. Normaalisti Luna on hyvinkin tarkka arvojärjestyksestä ja haluaa ehdottomasti olla aina se korkea-arvoisin kani. Taitaa olla vähän lepsu äiti, kun ei saa lastaan kuriin. :)

Bamse pääsi sekin kameran eteen. En keksinyt ulkoa sopivaa kuvauspaikkaa, joten päädyin lopulta kuvaamaan sitä kasvihuoneessa. Ihan hyvä kuvauspaikka se oli, vaikka kuvien tausta vähän epämääräinen onkin.

Pojan kanssa on edistytty jälleen paljon, vaikka kesyksi sitä ei vieläkään voi sanoa. Bamse on nyt muutaman kerran halunnut itse lähteä häkistään jaloittelemaan, eikä vain makaa pelästyneenä nurkassa kun oven avaa. Oli huvittava katsoa lampaiden toimintaa, kun Bamse oli ensimmäistä kertaa jaloittelemassa. Kaikki kolme lammasta kävivät vuorotellen ihmettelemässä sitä aidan raosta. Selvästi tajusivat että kani oli uusi tuttavuus.
Lampaillahan sanotaan olevan hyvä kasvomuisti ja ne tunnistavat ulkonäön perusteella laumansa jäsenet. Ihmisissä ne katsovat myöskin ensiksi kasvoja. Toisten naama miellyttää ja toisten naamoista ne saattavat järkyttyä pahastikin. Nähtävästi lampaat muistavat myös kaikkien tuntemiensa kanien ulkonäöt.


Lampolan ovi on saanut jouluisen havukoristeen, vaikka maisema muuten ei jouluiselta näytäkään. Jouluaatto onkin jo viikon kuluttua. Nopeasti on tämä joulukuu mennyt. Lomituksia tässä loppuvuodesta saa vielä tehdä tiheään, mutta tammikuussa ehtii varmaan lomaillakin. Voi tosin olla että joudun pitämään sairaslomaa vielä tämän vuoden puolella. Pikkuveli nimttäin sairastui viimeviikolla vesirokkoon ja todennäköisesti saan sen itsekin kun en ole sitä lapsena sairastanut. "Innolla" odotan milloin sairastun, sillä mitä vanhempi on, sitä ärhäkämpänä se tulee. Jos siis blogi hiljenee yllättäen, teen luultavasti kuolemaa sängyn pohjalla.

3 kommenttia:

  1. Toi tokavika kuva Bamsesta on minusta tosi kiva! Bamse on niin söpö :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin kuvasta, poitsu on siinä niin söpön näköinen. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)