maanantai 30. joulukuuta 2013

Kuluneen viikon kuulumiset


Jospa tänne blogiinkin jaksaisi vihdoinkin jotain kirjoitella lyhyehkön tauon jälkeen. Joulu tuli ja meni ja huomena saakin jo juhlia uutta vuotta. Lumesta ei ole tietoakaan, mikä on varsin masentavaa. Ei tule joulukuun loppu ensimmäisenä mieleen, kun tallilla ottaa hevosia sisään vesisateessa, mutaa täynnä olevalta laitumelta. Mitään kolmenkymmenen asteen pakkasia ja kahden metrin lumikinoksia en toivo, mutta pieni lumikerros ja pari astetta pakkasta kelpaisi kyllä.


Pikkuneiti on edelleen vailla nimeä. Jotain pitäisi ehkä jo alkaa miettiä (kellään hyviä nimiehdotuksia?). Ensimmäisen viikkonsa pikkuinen asusti luppien kopissa, omassa häkissään. Häkki oli vain 80cm pitkä, mutta näin pienellä kanilla ei näyttänyt ollenkaan liian pieneltä. Eilen alkoi pupun liittäminen muun lauman sekaan ja nytkin parhaillaan on kopissa vapaana. Limona ja Rumba ovat ottaneet vaavin ilolla vastaan, mutta Tilda ja Nuppu jahtaavat pikkuista. Etenkin Nupun tuntuu olevan vaikea hyväksyä uutta laumanjäsentä, mikä johtunee Nupun iästä (8kk).

Vaavi on saanut jo hampaanjäljet peppuunsa, mutta muuten välien selvittelyt ovat jääneet lähinnä jahtailun tasolle. Toivottavasti pikkuinen sopeutuu pian joukkoon.


Muuten ei kanilan puolelle mitään ihmeempiä kuulu. Uutta asukkia jo kovasti odotellaan ja jos hyvin käy pupu saapuu tänne viikon kuluttua. Kovasti vaan on järjesteltävää, että pupulle saadaan kyyti onnistumaan.


Lampailla oli joulun jälkeen omat pidot, kun suurin osa yli jääneistä jouluruuista päätyi niiden syötäväksi. Hyvin upposivat kaikki laatikot ja rosolli, sekä muut herkut. Kaikki ei ollut ihan lampaiden suositeltavaan ruokavalioon kuuluvaa tavaraa, mutta mieluummin ruuan noille syöttää kuin heittää pois. Meillä on nyt muutenkin vähän erikoisia lampaita, kun ne esim. varastelevat mielellään grillimakkaroita ja muita lihatuotteita.


Marsut viettivät joulua omia herkkujaan syöden. Joulukuustakin marsut lähtivät tutkimaan. Yleensä tytöt eivät poistu keittiöstä, mutta ilmeisesti joulukuusen hajua seuraten harhailivat jo paljon pitemmällä talossa.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)