tiistai 3. joulukuuta 2013

3. Luukku: 10 parasta eläinblogia


Luen useita eläinaiheisia blogeja ja tässä on listattuna 10 parasta. Blogit eivät ole minkäänlaisessa paremmuusjärjestyksessä, sillä kaikki ovat hyviä enkä halua niitä sen enempää järjestykseen järjestykseen laittaa.
Postaus on nyt valitettavasti lähes kuvaton, sillä en halua kenenkään bannereita alkaa ilman lupaa tähän kopioimaan. Jos taas alkaisin lupia kyselemään, en saisi postausta ikinä valmiiksi.

1. Never forget to smile
Yksi parhaimmista kaniblogeista mitä tiedän. Blogissa esiintyy suurehko lauma kaikenkirjavia kaneja, joista suurin osa on risteytyksiä. Ulkoasu on aina massasta erottuva ja kuvat ovat upeita. Postaukset ovat mielenkiintoisia ja on kiva seurata hieman tavallisesta poikkeavia kasvatusprojekteja.

2. Riemuloikka
Mukava kanipainotteinen blogi, jossa kuitenkin esiintyy myös muita eläimiä. Kääpiölupat ovat yksi lempikaniroduistani ja niitä blogissa esiintyy paljon. Postaukset ovat sopivan mittaisia ja ne jaksaa lukea loppuun vaikka vain pikaisesti olisikin koneella käymässä.

3. Kaktun ja Futuran blogi
Tämä on yksi niistä harvoista hevosblogeista, joita luen. Joidenkin mielestä voi olla outoakin, etten lue juuri ollenkaan hevosblogeja, vaikka hevosihminen olenkin. Minua ei kuitenkaan jaksa kiinnostaa valmennuksista tai kilpailuista kertovat postaukset, kuten ei myöskään kovin nuorten kirjoittajien pitämät blogit.
Tämä on blogi kertoo ihan tavallisesta harrastehevosesta, joka on kaikenlisäksi vielä lämminverinen ex-ravuri. Tälläisiä blogeja saisi olla enemmänkin.

4. Tassujen tahdissa
Blogin päätähtinä on lauma suloisia frettejä. Fretit ovat melko harvinaisia lemmikkejä, joten frettiblogeistakaan ei suurta tarjontaa ole. Itsekin haaveilen frettejä joskus tulevaisuudessa omistavani, ja siksipä niiden elämästä on kiva lukea. Blogin ulkoasu ja kuvat ovat hienot ja postauksetkin ovat aina kiinnostavaa luettavaa.

5. Elämää Suskun Tallilla
Blogia kirjoittaa pienehkön ratsastustallin omistaja. Itsellänikin saattaa joskus pieni puskatalli olla, joten tallin arjesta on kiinnostava lukea. Samasta aiheesta ei ole juuri ollenkaan blogeja olemassa, sillä harva tallin omistaja ehtii tai haluaa blogia kirjoittaa. Tämä onkin mukava poikkeus ja blogissa on tallin kuulumisia laidasta laitaan.

6. Kermaporsaat
Suurin osa marsublogeista on kasvattajien pitämiä. Ihan kiva niitäkin on seurailla, mutta en kuitenkaan ole marsukasvatuksesta kovin kiinnostunut. Näyttelyissä käyminen tai poikasten teettäminen ei jaksa aina innostaa postauksia lukemaan. Tässä blogissa kerrotaan paljon marsujen ihan tavallisia kuulumisia, joten postaukset ovat aina kiinnostavia. Kuvat blogissa ovat hienoja ja aiheeltaan vaihtelevia, mikä ei marsuja kuvatessa ole aina niin helppoa toteuttaa.

7. Tassunjälkiä sydämessä
Tämä ei ole aivan täysin pelkkä eläinblogi, mutta täyttää kuitenkin kriteerit päästäkseen parhaimmat eläinblogit listalle. Kirjoittaja opiskelee eläinlääkäriksi ja kertoo blogissa paljon opiskelusta. Joskus pienenä haaveilin eläinlääkärin ammatista ja onkin kiintoisaa lukea millaista opiskelu on. Lisäksi blogissa kerrotaan muutaman koiran ja kissan kuulumisia. Eläinaiheisten postausten sekaan tuo kivaa vaihtelua ruokaan, sisustukseen ja matkusteluun liittyvät postaukset.

8. Paimenlauma
Tämä on ainut kokonaan koira-aiheinen blogi, jota luen. En ole erityisemmin koiraihminen, joten suurin osa koirablogeista ei kiinnosta ollenkaan. En oikeastaan osaa edes sanoa, mikä juuri tästä blogista tekee erityisen, mutta tykkään siitä silti paljon.
Blogissa esiintyvät koirat ovat kaikki sekarotuisia ja juuri sellaisia jotka voisin itsellenikin ottaa. Kiinnostavan koiralaumasta tekee myös se, että kaksi koirista on kirjoittajan omia kasvatteja. Kuvat blogissa ovat upeita ja postaukset kiinnostavia.

9. Karvakorvat ja kokki
Blogi kertoo pääasiassa kaneista, mutta satunnaisesti blogissa esiintyy muitakin eläimiä. Postaukset ovat mielenkiintoisia, kuvat hienoja ja ulkoasu nätti. Postauksissa käsitellään paljon erilaisia aiheita, joten blogi pysyy mielenkiintoisena. Kuten muissakin lempikaniblogeissani, myös tässä blogissa on juttua myös kasvatuksesta.

10. Blogia eläimellisestä menosta
Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä on listan muista blogeista aika paljon eroava blogi. Ulkoasu ja kuvat ovat tasoltaan ihan tavallisia, eivätkä viimeisen päälle hiottuja, kuten listan muissa blogeissa. Sisällöltään tämä blogi on kuitenkin hyvin kiinnostava. Kirjottajalla on paljon kotieläimiä, joista saadaan elintarvikkeita, sekä materiaalia käsitöihin. Itsehän olen ajatellut tulevaisuudessa tuottaa kaiken tarvitsemani lihan ja mahdollisimmaan paljon muistakin elintarvikkeista itse, joten saman tyyppisestä elämästä on kiinnostavaa blogia lukea.

1 kommentti:

  1. Kiitos paljon meijän maininnastamme! Ja ihana kuulla että pidät blogistamme. :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)