maanantai 23. joulukuuta 2013

22. Luukku: Juomapullot vertailussa

Tässä tulee eilisen päivän luukku ja tietenkin päivän myöhässä kuten tavaksi on jo muodostunut. :)


Merkitön pullo

Tämä on vaikka kuinka vanha pullo. Oli käytössä Mersulla pari-kolme vuotta ja Mersun kuoltua siirtyi kanien käyttöön. Pullon merkistä ei ole mitään tietoa, sillä pullosta ei tekstiä löydy. Eläinkaupasta tämä kuitenkin on ostettu. 
Pullo on kestävää muovia, eikä ole hajonnut vaikka on lattiaankin välillä kolahtanut. Pillin tästä saa irti, mikä helpottaa puhtaana pitämistä.
Iso miinus pullossa on se, että vesi tulee siitä tosi huonosti. Johtuu ilmeisesti siitä, että pullossa on kaksi kuulaa. Tästä johtuen en pulloa mielelläni käytä ja nytkin on käytössä vain siihen asti että saan paremman hankittua.


Flamingo

Kaikkein paras pullo! Muovi erittäin kestävää, eli ei helpolla hajoa. Suutinosa on sekin kovaa muovia ja saa aika kovasti johonkin kolahtaa jotta menisi rikki. Vesi pysyy hyvin sisällä. Ei vuoda, mutta kanin juodessa vesi tulee hyvin ulos. Kuvassa ei tätä näy, mutta pullon kyljessa on omasta mielestäni hieno kuva. Mukavaa vaihtelua tekstiä täynnä oleviin pulloihin.
Miinuksena tässä pullossa on pieni koko (=kesäaikaan saa täyttää jatkuvasti). Näitä tosin myydään isommassakin koossa, mutta itselle on käyttöön tuon pienempi koko eksynyt.
Näitä pulloja ei taida eläinkaupoista saada, mutta sekalaista tavaraa myyvistä kaupoista olen näitä hankkinut.


Savic Biba

Ikivanha pullo, joka tuli Mersun häkin mukana. Pullo oli vuosia kaapin kätköissä, mutta kesällä pääsi jälleen käyttöön. 
Syy vähäiseen käyttöön on se, että vuotaa paljon. Mersulla pulloa käytettiin vain pari viikkoa, kun jo piti ostaa uusi pullo. Nyt on ollut pupuilla käytössä, kun pulloista on ollut pulaa. Ulkona tuo pullon vuotaminenkaan ei niin paljon haittaa kuin pienessä sisähäkissä.
Materiaaliltaan pullo on kestävän oloinen, joten ei varmaan ihan pienestä hajoa. Pilli tästä tippuu aika herkästi, joten pulloa pestessä saa olla tarkkana ettei katoa kokonaan.

Classic

Classic merkkisiä pulloja onkin kertynyt monenlaista. Pullot ovat hyviä peruspulloja. Eivät vuoda ja vesi tulee hyvin ulos kanin juodessa. Pullot eivät kuitenkaan kuulu suosikkeihini, sillä ne eivät kestä juuri mitään. Ei tarvita suurtakaan kolahdusta, kun pullo on halki tai suutin osa palasina. Konepesua eivät myöskään kestä, kuten hamsteripullosta voi huomata.

Large pulloja kaneilla on useampiakin. Koko on hyvä ja riittää kesälläkin hyvin koko päiväksi. Bunny pullo on myöskin ihan hyvän kokoinen, mutta siitä vesi menee välillä vähiin. Giant pullo on kooltaan kaikkein suurin ja se on luppien kopissa. Vesi riittää hyvin neljälle kanille. Pullon alkuperäinen suutinosa on mennyt rikki ja pullossa on nyt Flamingo merkkisen pullon suutin. Hamster pullo on marsujen käytössä.


Freddy

Freddy pullot on olleet käytössä vasta ihan vähän aikaa, joten niistä ei paljoa sanottavaa ole. Kestävän ja muutenkin hyvän oloisia kuitenkin ovat. Pullojen koko on aika pieni, mikä saattaa kesäikaan tuottaa ongelmia. Pulloista on myös tiivisteet irronneet joka kerta kun niitä on availlut.


Välillä puput juovat myös kipoista. Etenkin poikasilla pidän yleensä pullon lisäksi myös kuppia, jotta kaikki varmasti saavat vettä riittävästi. Kupit eivät kuitenkaan oikein toimi meidän laumalla, sillä kaikki ovat hyvin aktiivisia ja liikkuvaisia pupuja. Jos kuppia ei saada kaadetuksi, niin se ainakin täyttyy purulla pupun rallitellessa häkissään.

1 kommentti:

  1. Olipas hyvä ja tarpeellinen pullo vertailu! :) Pitää ens kerralla vähän itsekin tuumia enemmän et mitä pulloja sitä ostais jos valinan varaa on enemmän.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)