lauantai 21. joulukuuta 2013

21. Luukku: Joulupupu on täällä!

Ajattelin ensin kirjoittaa aiheesta tavallisen kuulumispostauksen, mutta laitetaan tämä nyt kalenteriin jottein ihan kolmea postausta blogiin tänään tule.


Lauma kasvoi tänään uudella pupulla, kun tämä pikkuneitonen saapui. Kerroinkin pupusta jo aikaisemmin, mutta kerrataan nyt vielä. Kyseessä on siis pienten risteytyskanien jälkeläinen. Vanhempien roduista ei sen enempää ole tietoa, mutta leijonanharjasta taustalta ainakin löytyy. Väriltään tyttö on keltamusta japanilainen ja sillä on ihan pikkuinen harjas. Harja on kuitenkin sen verran mitätön, että aika näkymättömiin taitaa kadota iän myötä.

Pupu on syntynyt 1.11. eli on nyt seitsemän viikon ikäinen. Vähän turhan aikaisin pupu luovutettiin, mutta enpä voinut asiaan oikein vaikuttaa. Neiti on kuitenkin hyvin rohkea ja sosiaalinen, joten en usko liian varhaisen luovutuksen ongelmia ainakaan luonteen suhteen tuottavan.

Pupu on tarkoitus asuttaa samaan häkkiin Nupun kanssa. Nupunhan tulen luppalaumasta poistamaan, sillä se on joutunut laumassa kiusaamisen kohteeksi. Pikkuinen on nytkin parhaillaan tutustumassa luppiin, sillä asutin sen väliaikaisesti luppien koppiin, jossa poikasella on oma tehdashäkki. Samaan tilaan en uskaltanut heti päästää, vaikka eivät nuo sille kyllä mitään tekisi. Hirmuisen lapsirakasta sakkia nuo lupparouvat.

Tulevaisuuden suunnitelmia pupun suhteen on mahdollisesti estekoulutus, mikäli sattuisi hyppelystä innostumaan. Joskus tulevaisuudessa tyttö tulee saamaan myös poikasia, mutta se ei ole ajankohtainen juttu vielä aikoihin.


Pakko muuten tunnustaa, että meille on lähiaikoina tulossa vielä yksi kani lisää. Tarkoituksena ei ollut hankkia enempää kaneja, mutta niin vain kävi että menin yhden pupusen varaamaan. Muuten en olisi pupua varannut, mutta se sattuu olemaan väriltään x-kirjava, jollaisen perään olen jo pitkään kuolannut. Pupu muuttaa tänne heti kun saan sille kyydin järjestettyä. Lisää juttua pupusesta tulee sitten kun se saapuu.

Tämän jälkeen töpöhäntien määrä tulee olemaan 14 kappaletta ja se on ehdoton maksimimäärä kaneja. Ainakin siihen asti kun ihastun keväällä syntyviin poikasiin ja päätän pitää niistä puolet... :)

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)