torstai 19. joulukuuta 2013

19. Luukku: Kanien valjaat

Pupuilla on käytössä monenlaista valjasta. Aika kattava kokoelma noita on, kun ottaa huomioon että puput ulkoilevat lähes poikkeuksetta vapaana. Välillä kuitenkin saatetaan valjaissakin ulkoilla, mikäli tilanne sitä vaatii. Tietyt puput saattavat saada valjaat päälleen vapaanakin ulkoillessaan, sillä valjaat helpottavat huomattavasti kanin kiinni ottoa.


Kesällä ostin kahdet keltaiset minivaljaat. Aikuiselle kanille valjaat ovat liian pienet, mutta poikasille oikein hyvät.


Lapavaljaita pupuilla on kolmet. Maastokuvioiset olen tehnyt itse Rollea ajatellen, mutta vielä eivät valjaat ole olleet käytössä. Raidalliset on nekin tekemäni. Nekään eivät vielä ole käyttöön pääseet. Violetit valjaat ovat ostetut ja ne ovat olleet Nupun estevaljaat, mutta nyt ovat jo jääneet hitusen pieniksi. Pitäisi tehdä tai ostaa Nupulle uudet ja isommat.


Kuvassa vasemmalla olevat vaaleanpunaiset ja siniset valjaat on kanien ihan ensimmäiset valjaat ja kaupasta ne olen ostanut. Pinkit ja mustavalkoiset valjaat olen ostanut ja ovat myyjän itse tekemät. Ylhäällä olevat mustat valjaat olen tehnyt itse.
Näistä valjaista eniten käytössä on pinkit ja mustavalkoiset.


Heijastinvaljaat on ostettu aikoinaan kirpputorilta. Mustat valjaat ostin kesällä ja ovat edelleen täysin käyttämättömät. Verkkovaljaat tilasin joskus kokeilumielessä Zooplussalta, mutta eipä niitäkään ole pahemmin käytetty.


Kolmet ruutukuosiset valjaat olen tehnyt itse. Tykkään kovasti näiden ulkonäöstä.


Raidalliset valjaat tein joskus itse (kaikesta mahdollisesta romusta) ja ne olivat Lunalla käytössä. Enää ei ole tullut näitäkään käytettyä.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)