tiistai 17. joulukuuta 2013

17. Luukku: 10 hauskaa sattumusta eläinten kanssa

Jostain syystä muutama tietty eläin johtaa tilastoissa, kun muistellaan hauskoja eläintenkanssa sattuneita tapauksia. Pelkästään edesmenneiden Mersun ja Pörrön toilailuista saisi kirjoitettua kokonaisen kirjan, mutta listalle pääsi myös pari muuta juttua. Kaneista yritin pitkään miettiä jotain hauskaa tapausta, mutta mitään ei tullut mieleen. Taitavat olla muita fiksumpaa sakkia.


1. Mersulla oli tapana tonkia roskapusseja aina kun siihen vain tuli tilaisuus. Aina välillä avonaisia roskapusseja jäi lattialle lojumaan, eikä mennyt aikaakaan kun pussissa kaiveli iloinen marsu. Kerran äiti näki lattialla roskapussin ja nosti sen tuolin selkänojaan roikkumaan. Pussista alkoi kuitenkin kuulua rapinaa ja siellähän hämmästynyt Mersu sätkikin pussin pohjalla. Onneksi Mersu huomattiin heti, eikä se kulkeutunut jäteastiaan asti.

2. Mersun rakkaus muovipusseihin tuli ilmi myös silloin, kun se oli unohtunut yöksi lattialle. Joku oli laittanut häkin luukun kiinni, joten kukaan ei tajunnut Mersun olevan yhä lattialla. Mersu oli onneksi löytänyt mukavan muovipussin, jonka sisällä oli yönsä viettänyt.

3. Välillä muovipussit aiheuttivat kuitenkin nolojakin tilanteita Mersulle. Pulskan marsun ei kannata vipeltää sangan läpi. Siinä voi käydä niin että sanka juuttuu vatsan ympärille. Näin kävi Mersulle useaan otteeseen ja lopulta pusseista piti leikata saksilla sangat poikki ennen Mersulle antamista (eikä nyt puhuta roskapusseista, vaan marsujen virike heinäpusseista).


4. Vuosia sitten meillä oli käytössä perkolaattorikahvinkeitin. En tiedä kuinka moni on tuollaisen kahvinkeittimen toiminnassa nähnyt, mutta siinähän kahvi kulkee keittimessä paineella ylös ja valuu sitten alas. Meillä olleessa versiossa kannen nuppi oli läpinäkyvä ja sen läpi näki kuinka kahvi liikkui pannun sisällä. Kerran tämä nuppi oli sitten lähtenyt irti ja keittimestä lensi kahvia ympäri keittiötä. Kukaan ihminen ei ollut paikalla, mutta Peto kissa huomasi tilanteen. Ensin Peto oli mennyt päiväunia nukkuvan isän luo maukumaan, mutta isi ei jaksanut kissan takia nousta. Sen jälkeen Peto meni ulos (oli kesä ja ovi auki) ja kertoi asiasta ulkotöitä tehneelle äidille. Kukaan meillä ei kuitenkaan osaa puhua kissaa, joten Pedon asiaa ei ymmärretty. Liian myöhään asia havaittiin ja tajuttiin mitä kissa yritti kertoa.


5. Kun supikoira tappoi Tipi kukon, päätettiin supikantaa hieman harventaa virittämällä metsikköön supiloukku. Loukku piti tietenkin tarkistaa joka aamu siltä varalta, että siihen olisi supi jäänyt. Heti ensimmäisenä aamuna loukussa olikin karvainen otus, joka ei kuitenkaan ollut supi, vaan Pörrö kissa. Tämän jälkeen Pörrö otti oikein tavaksi mennä joka ikinen yön loukkuun ja sitä sai olla joka aamu pelastamassa. Lopulta neiti tajusi jättää supiloukun rauhaan ja loukkuun saatiin toivottuakin saalista.

6. Kuivurin siiloon tippuminen oli toinen Pörrön rakas harrastus. Sinnekin toki mentiin yhdessä Miisun kanssa. Viitisen kertaa Pörrö piti siilosta pelastaa lyhyen ajan sisällä ennen kun se tajusi olla menemättä sinne.

7. Pörröhän oli muutenkin välillä hieman vajaa. Poikasena se tunki päänsä lasipurkkiin, eikä purkki enää irronnutkaan päästä. Aikansa ympäri taloa sinkoillut kissa saatiin lopulta kiinni ja purkki pois päästä.

8. Ja kun nyt alkuun päästiin, niin kerrotaan vielä siitäkin kerrasta kun Pörrön turkkiin juuttui kärpäspaperi. Käytetty kärpäspaperi oli jätetty lattialle kissanruokakupin lähelle. Pörrö oli mennyt syömään ja laskutunut juuri kärpäspaperin päälle. Pitkäkarvainen kissa ja kärpäspaperi ei ole kaikkein paras yhdistelmä. Pörrö tajusi sentään tulla itse pyytämään apua ja tahmainen paperi saatiin turkista irti.


9. Lampaat keksivät yhtenä keväänä, että on kiva lähteä seikkailemaan kotipihan ulkopuolelle. Kolmikko tallusti peräti naapuriin asti. Kerran reitin opittuaan ne juoksivat jatkuvasti suorinta tietä naapurin pihaan. Oli jonkin verran noloa kun naapuri joutui jatkuvasti hätistelemään lampaita takaisin oikeaan osoitteeseen.

10. Karoliinan turpaan juuttunut jugurttipurkki ei suinkaan ole ainoa tapaus laatuaan. Kerran yksi karitsa oli etsinyt syötävää tyhjästä jauhopussista ja pussi oli jäänyt karitsan päähän. Lampolan edestä sitten löydettiin sokkona harhaileva pikkulammas.

2 kommenttia:

  1. Hahah.. Hauskoja juttuja teidän eläimille on käynyt :'D. Lempparini oli tuo 1. Jotenkin vain niin huvittava ajatella mitä olisi seurannut, jos se olisi joutunut roska-autoon.. Saakohan tolle ajatukselle edes nauraa..

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)