torstai 24. lokakuuta 2013

Valtterin karkumatka


Valtteri pupu vietti viikonloppuna yhden yön vapaana pihalla. Päästin poikakolmikon pitkästä aikaa pihalle vapaaksi (ovat sisähäkkeihin muuton jälkeen juoksennelleet vain sisätiloissa). Valtsullahan oli jo aiemmin ongelmana se, että pojan mielestä talon alle on hauska mennä ja sieltä pupua sai aina kalastella pois. Ajattelin kuitenkin että Valtsu olisi jo hieman viisastunut ja unohtanut piiloleikit. Oletin myös pupujen pysyvän lampolan lähistöllä, kuten muutkin puput ymmärtävät tehdä. Mutta ei, talon alle oli pakko mennä, eikä pupua saanutkaan tällä kertaa houkuteltua sieltä pois. Niilo ja Leevi antoivat ottaa hyvin kiinni ja ne laitoinkin häkkiin.

Pitkin iltaa yritettiin Valtteria napata. Se liikuskeli pihassa, mutta ihmisen lähestyessä paineli aina talon alle piiloon. Luonteeltaan pupu on aina ollut hieman arka, mutta kiinni sen on kuitenkin aina saanut. Ei kuitenkaan nyt.
Pimeän tultua ei ollut oikein muita vaihtoehtoja kuin jättää pupu ulos yöksi. Kettuja täällä liikkuu välillä, mutta en kuitenkaan hirveän huolissani Valtsusta ollut. Aika turvallinen meidän piha kuitenkin on, eikä pojalla mitään syytä ollut pihasta poiskaan lähteä.

Aamulla Valtteri jo pomppikin ympäri pihaa kun heräsin. Isi sen sitten saikin teljettyä leikkimökkiin, jo ennen kuin itse ehdin ulos pupua pyydystämään. Leikkimökissä odotti jo hyvin kiltti pupu ja mielellään se häkkiin kavereiden luo palasi. Väsynyt Valtsu oli koko päivän, sillä ei ollut tainnut oikein uni vapaudessa tulla.

Valtteri saa nyt juoksennella loppu syksyn vain sisätiloissa. Ulos se tulee pääsemään vasta kun lunta on sen verran että se estää karkumatkoille lähdön.


Vieläkö joku muistaa sijoitukseen lähteneen Aladdin pupun, joka on Valtterin ja Pandan veli?
Siskoni kävi pupua katsomassa (pupu asuu siskoni kaverilla) ja mutamat kuvatkin nappasi. Kovasti on poika lähtönsä jälkeen kasvanut, kuten kuvista voi huomata. Kutsumanimekseen pörriäinen sai Leni.


Väri on tummunut huomattavasti, etenkin korvista. Mietinkin tässä onko väritys kuitenkin madagaskar otter perhonen, eikä luonnonkeltainen perhonen? Paha kuitenkaan sanoa kun en pupua ole itse livenä päässyt näkemään. Meiltä lähtiessään oli vielä ihan selvä keltainen ja tokihan noilla keltaisilla korvat aika tummiksi muuttuu vanhemmiten. Täytyy seurailla millaiseksi väri tuosta kehittyy...

Kuten olen tainnut aiemminkin mainita, niin Tilda tosiaan tullaan tällä pojalla astuttamaan keväällä. Rumbankin astuttamista olen miettinyt, mutta sen näkee sitten. On jo niin paljon noita poikassuunnitelmia ensi vuodelle, että jostain on karsittava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)