maanantai 7. lokakuuta 2013

Syyskuulumisia


Pupuset ovat asuneet jo kohta viikon sisätiloissa. Hieman näin jälkikäteen on harmittanut sisälle muutto, sillä heti muuton jälkeen ilmat taas lämpenivät ja nytkin olisi oikein hyvä ilma pupujen ulkona asua. Ensi vuonna sitten ollaan pidempään. :)

Kanien ruokintakerrat olen muuton yhteydessä supistanut yhteen kertaan päivässä. Ulkoa ei oikein enää tuoretta saa, joten lähinnä porkkanalinjalle on taas siirrytty. Lisäksi tietenkin vielä Rabbit Royalea ja kuivaa heinää.


Tämä ylimääräinen poika meillä edelleen majailee. Olen sitä alkanut kutsua Valtteriksi/Valtsuksi. Voi tosin olla että nimi tuosta vielä muuttuu, mikäli pysyvästi meille jää.
Kiva pupu tuo on, mutta ei se kuitenkaan oikein omalta tunnu.


Tämä poikakolmikko on ihmeen sopuisa. Kun puput vielä olivat ulkona, löytyi häkistä yhtenä aamuna karvatuppoja. Kaiketi oli siis jotain pientä kinaa pojilla ollut. Sen jälkeen ei kuitenkaan ole mitään ongelmia ollut. Paskiksen kanssa olen näitä varastossa juoksuttanut ja tulevat senkin kanssa mahtavasti toimeen.
Toivottavasti tulevat vielä jatkossakin toimeen, eikä kolmikkoa pitäisi vielä pitkään aikaan erottaa.


Touholle kävi eilen pieni haaveri. Siltä katkesi kynsi toisesta etukäpälästä. En oikein tiedä mitä tapahtui. Joko Paskis puri verkon läpi kynnen poikki poikien nahistellessa tai sitten kynsi muulla tavoin pääsi katkeamaan. Tänään kynnen tynkä oli jo ihan hyvän näköinen, mutta eilen tuli verta ihan kiitettävästi.


Lampaat ovat olleet päivittäin vapaana, kun eivät oikein tarhassa ole pysyneet. Onhan tuo aika helppoa, kun ei tarvitse niitä erikseen ruokkia, päästää vain pihalle vapaaksi laiduntamaan.Lampaat ovat mestareita järjestämään noloja tilanteita vapaana ollessaan, mutta tänä syksynä niiltä on onneksi vältytty. Lampaat ovat viimein tajunneet ettei esim. naapurissa kyläily tai liikenteen pysäyttäminen ole hyviä ideoita.


Marsut eivät ole paljoa blogissa esiintyneet, johtuen niiden tylsästä elämästä. Ilona täyttää tällä viikolla vuoden ja marraskuun puolessa välissä tulee vuosi siitä kun se meille muutti. Violakin täyttää marraskuussa jo kolme vuotta.
1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu! :) http://kanimaisia.blogspot.fi/2013/10/2x-haaste.html?m=1

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)