torstai 17. lokakuuta 2013

Lampolan tyhjennys

Lampolan tyhjennys tuli valmiiksi muutama päivä sitten. Viime syksynä se jäi tyhjentämättä, joten paskan määrä oli melkoinen.
Jos joku ei asiasta enempää tiedä, niin lampoloissahan on yleinen käytäntö tyhjentää paskat karsinasta vain kerran vuodessa. Sitä mukaan kun karsina sotkeutuu, heitetään päälle puhdasta olkea (meillä tosin kuivikkeena käytössä ihan heinä). Lampaat sotkevat alustan hyvin tiiviiksi, eikä pohja nouse vuoden aikana kuin parisenkymmentä senttiä. Pohjamateriaali alkaa lopulta kompostoitua ja samalla se lämmittää lampolaa.

Tältä lampola näyttää nyt tyhjennettyä. Pientä yleistä siivoamista se vielä vaatii ja lampaiden karsina pitää rakentaa. Siitä kun ei jäljellä ole kuin tuo pieni pätkä. Etuseinähän uusittiin kesällä ja se vaatii vielä eristykset sisäpuolelle. Lampolan takaovi (joka on siis tuo kuvissa näkyvä ovi), pitää sekin korjata.

Ikeassa en ole vieläkään päässyt käymään, mutta sieltä ostan lampolaan kaikenlaista tarpeellista. Kunhan lampola on kunnossa, esittelen sitä sitten tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)