keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Talveen valmistautumista

Tällä viikolla syksy on alkanut ihan kunnolla ja lämpötilassa on taphatunut selvä romahdus. Tänäänkin oli koko päivän vain 4-5 astetta lämmintä. Yöllä lämpötila taisi käväistä pakkasenkin puolella.
Pupuja kylmät säät eivät ole pahemmin haitanneet. Ensimmäisenä kylmempänä päivänä ne eivät juuri liikkuneet, mutta tottuivat nopeasti viileään ja nyt liikkuvat jo normaalisti.

Luna ja Panda ovat asustelleet marsujen ulkohäkissä, sillä kanikylä ylikansoittui kesän aikana. Häkki ei ole paras mahdollinen, sillä sitä ei ole kanejen jatkuvaan käyttöön suunniteltu. Häkkihän on vain kehikon ympärille kiinnitetty verkko. Toki kanien käytössä olen puolet häkistä peittänyt vielä pressulla, jotta sateensuojakin olisi.
Häkki on kuitenkin aika kostea syyssateilla ja puumökin puuttuminenkin on kurja asia kylmillä keleillä. Tästä syystä kaksikko pääsi muuttamaan jo näin etuajassa lampolaan. Käyttöönsä puput saivat kaksikerroksisen häkin alakerran. Häkin koko on 100cm x 180cm, mutta kahdella pienikokoisella pupulla näyttää paljon suuremmalta.


Muita pupuja en ihan vielä sisätiloihin vie. Aiempina vuosina puput on otettu sisälle lokakuun lopulla, mutta ehkäpä ne nyt tänä vuonna hieman aiemmin pääsevät. Kun on se hieno uusi häkkikin, joka kaipaa täytettä. :)

Laitoin kerrostalon jo tänään kuntoonkin, joten voi olla että kanit siellä jo viikon-parin kuluttua asuvat.


Haluaisin noihin vielä Ikean muovipussitelineet heiniä varten, mutta en vielä tiedä milloin Ikeaan pääsen.
Alimpaan kerrokseen tulee Paskis asustamaan, seuraavaan Touho ja kahteen ylempään poikakolmikko. Sitten kun eivät pojat enää toimeen keskenään tule, saavat molemmat omat kerrokset.
Sanasta "kolmikko" voikin varmaan päätellä, että otter poika ei ole vieläkään kotia saanut. Mahdollisesti pupua tullaan jossin vaiheessa katsomaan, mutta varmuutta ei vielä ole. Saattaa siis olla että jää meille joksikin aikaa. Häkkiähän sille ei talveksi ole, mutta pitää sitten joku komppariviritelmä tehdä.

Olen jo kyllästynyt myynti-ilmoituksia pojasta päivittelemään, joten jos ei kotia kohta löydä, niin en sitä enää aktiivisesti myynnissä pidä. Kuitenkin yli kuukauden siitä olen jo ilmoitellut ja kiinnostus on ollut aika olematonta. Ilmoittelen siitä sitten aina satunnaisesti pitkin talvea. Keväällä pupu olisi kuitenlkin kiva saada viimeistään uuteen kotiin.

Haaveissa nimittäin olisi hankkia keväällä ainakin yksi uusi pupu (ehkä kaksikin) ja niille pitää tilaa saada.
X-kirjavaa kania olen kauan himoinnut, joten ehkä sellaisen voisi viimein ottaa. Nuppukin tarvitsisi sulhasen itselleen, joten jos löytyisi sopiva x-kirjava uros, tulisi lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Toinen haave on hankkia jättikani piristämään tätä pienten kanien laumaa. Ranskanluppaa olen miettinyt, mutta toisaalta voisi kerralla hankkia ihan kunnon jättiläisen ja ostaa belgianjätin.

4 kommenttia:

 1. Osta valkoinen ss uros, kun valkoisen ss yhdistää johonkin muuhun väriin, niin siitä kai voi tulla x-kirjavaa (???). En siis oo täysin varma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se noin menee. :) Mitä nyt tosin olen netistä katsellut, niin valkoista ss käyttämällä taitaa aika usein tulla hyvin pienillä valkoisilla merkeillä varustettuja poikasia. Itsellä kun olisi toiveena mahdollisimman isot merkit.
   Mutta kyllä tuo valkoinen ss on vaihtoehtona, mikäli ei sitten asien ollessa ajankohtainen tunnu x-kirjavaa pupua löytyvän.

   Poista
 2. X-geeni eli se valkoisen sinisilmäisen geeni nimenomaan aiheuttaa lähinnä pieniä valkoisia merkkejä: otsassa, nassussa, tassuissa. Sellaiset x-kirjavat joilla on paljon valkoista muun muassa selässäkin, niiden takana on yleensä hollantilaiskuviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisin tuossa ylemmässä kommentissa ehkä vähän huonosti asian, mutta näillä pienillä merkeillä tarkoitin siis sellaisia ihan olemattomia merkkejä esim. pientä pilkkua naamassa. Nämä monilla x-kirjavilla olevat piirrot naamassa yms. ovat minulle jo niitä isoja merkkejä. :)

   Ja olen tosiaan usein nähnyt että kun on yhdistetty valkoinen ss ja muun värinen pupu, poikasilla on ollut tälläiset ihan olemattomat merkit. Isomerkkistä x-kirjavaa käyttämällä taas näyttäisi tulevan helpommin isomerkkisiä jälkeläisiä.
   Mutta en tiedä meneekö se oikeasti noin, vaan olenko vain sattunut törmäämään juuri tuollaisiin poikueisiin.
   Sinä varmaan osaat asiassa valaista? :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)