maanantai 16. syyskuuta 2013

Omenoita!


Pihassamme kasvavan omenapuun omenat ovat kypsyneet. Omenoita on valtavasti ja puusta pudonneita omenoita on saanut kärrätä kottikärrykaupalla lampaille. Kanit ovat saaneet nekin osansa.
Lampaat ottavat mieluusti jokaisen tarjolla olevan omenan vastaan, mutta kaneilla alkaa selvästi jo omenat tursuta korvista ulos.
Omenat alkavat onneksi hiljalleen loppua puusta, joten pian puput syövät taas porkkanaa ja ruohoa. :)

En ole Nupun estevideoita saanut vieläkään koneelle, mutta tässä yksi kuva todisteeksi siitä, että pupu todella pääsee esteestä yli. Kuvassa reilu 20cm korkea este.
Viikon-parin kuluttua lampaat saavat taas alkaa ulkoilla vapaana pihassa. Vielä pitää odottaa että viimeisetkin kukkaset kuolevat kukkapenkeistä ja että omenat saadaan kerättyä loppuun. Sen jälkeen ei mitään kiellettyä syötävää pitäisi pihasta löytyä.

Lampolan tyhjennys on sekin edessä lähiaikoina. Viime vuonnahan lampola jäi tyhjentämättä, kiitos laiskan isin. Nyt sekin on kuitenkin pakko tehdä, sillä parissa vuodessa lampolaan on kerääntynyt iso kerros paskaa.
Tyhjennyksen jälkeen pääsenkin sisustamaan lampolaa (lähinnä kanipuolta). Ikeasta pitäisi tässä joskus käydä ostamassa kaikenlaista tarvittavaa.

2 kommenttia:

 1. Meilläkin omenoita ollut ihan kivasti. Tosin, niitä kun putoaa maahan niin kanat käyvät nokkimassa niihin kaikkiin reikiä ja ne mätänevät :D

  Jonkin verran kerättiin niitä suoraan puusta laatikoihin, niin on niitä saanut antaa pupuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on rastaat käynyt omenoita nokkimassa. Lampaille onneksi uskaltaa syöttää vähän huonompiakin omenoita. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)