sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viimeisetkin vaavit luovutusiässä


Tulivathan ne Lunankin poikaset lopulta luovutusikään ja ensimmäinen vaavi lähti juuri hetki sitten uutta kotia kohti. Ensiviikon aikana lähtee myös valkoinen, harjaton poikanen uuteen kotiin yhdessä länttinaaman kanssa.

Poikueen urokset odottavat edelleen oman kodin löytämistä. Vinkkinä siis kaikille kanista haaveilevalle, täällä olisi kaksi supersöpöä pikkuista tarjolla.

Nämä kaksi urospoikasta siirtyivät tänä aamuna samaan häkkiin Niilon ja Leevin kanssa. Aivan mahtavasti tuli nelikko alusta asti toimeen keskenään. Meinasin ensin laittaa pikkuiset Paskiksen kanssa asumaan, mutta sitten päätinkin laittaa ne luppaveljesten häkkiin. Taitaa näin olla parempikin.

Lunan lasten lähdettyä saakin taas odotella hetken uusia kanivauvoja. Näin alustavasti on ajatuksena tehdä seuraavat astutukset helmikuun puolessa välissä.


Niilo raapi komeat jäljet käteeni, kun yhtenä päivänä kannoin sitä ja Leeviä samanaikaisesti sisältä takaisin ulkohäkkiin. Hyvä että ilmat ovat jo sen verran viileät, että voi pitää pitkähihaista. Ei olisi kamalan kiva kulkea ihmisten ilmoilla järkyttävät viiltelyjäljet kädessä. :)
Ajattelin että nyt kun on jo valmiiksi kädet raapaleilla, niin voisi tässä lähipäivinä leikata kaneilta taas kynnet. Siinä hommassa kun raapaleita aina kivasti tulee.


Kanien häkkiprojekti edistyy taas vauhdilla, kun sain hankittua verkkoa ja nauloja. Tänään saan verkot laitettua loppuun ja sen jälkeen pitää tehdä enää avattavat ovet ja naulata muutama lauta sinne ja tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)