lauantai 10. elokuuta 2013

Kotiloiden asumukset kuntoon

Tuurista hankittujen tekokasvejen innoittamana ostin muutama päivä sitten 60 litraisen uuden boksin kotiloille. Boksissa on pyörätkin alla, joten siirtely on helppoa.


Boksin asumiskuntoon laittaminen alkoi tietenkin turpeen tekemisellä. Pari vuotta sitten isi osti kotiloita varten 150 litran säkin turvetta. Edelleen säkissä on turvetta jäljellä, vaikka aika lopussa alkaakin jo olla.


Ainut huono puoli turpeessa on se, että turve on aivan kuivaa. Se siis pitää itse kastella kotiloille sopivaksi. Vettä joutuu lisäämään aina lähes yhtä paljon kuin itse turvettakin.


Turpeen tultua valmiiksi alkoikin boksin sisustus. Kaivelin sivuvintistä esiin vanhoja sisustustarvikkeita uusien kaveriksi. Harmikseni huomasin, että hiiret olivat tuhonneet muratin ja maistelleet monesta tekorypäleestä. Rypäletertun ripustin siitä huolimatta boksiin. Muratista irti purtuja lehtiä liimailin katajan oksaan, josta ihan hieno lopulta tulikin. Lisäksi boksiin tuli Tuurista ostettu muratti, kaksi puunpalaa ja ruokakuppi reunuskivineen.


Asukkaiksi boksi sai akaatit.
Aksujen kanssa on asunut myös rodazi Keltsu ja akaatti-radazi risteytys Feikki. Siirsin kaksikon kuitenkin erilleen asumaan. Jospa vaikka saisivat jälkikasvua jalostusprojekteitani varten.


Sisustin myös "kultakalamaljan". Malja sai asukkaikseen nuorison, eli 2 risteytystä, 2 reticulataa ja aksupoikaset. 
Malja on kooltaan todella pieni, mutta sopii hyvin poikasten kasvatukseen. Sitä mukaan kun kasvavat sopivan isoiksi, siirtelen niitä asumaan suurempiin asumuksiin.Tekokasveja jäi vielä yli, ja niillä sisustan vielä yhden boksin ensiviikolla. Sorruin nimittäin ostamaan taas pari uutta kotiloa, jotka varmaankin ensiviikolla tännepäin saapuvat.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)