maanantai 5. elokuuta 2013

Ähtärin eläinpuisto

Eli vierailtiin Ähtärin eläinpuistossa eilen. Ensimmäistä kertaa kyseisessä eläinpuistossa vierailin. Ranualla on tullut käytyä kolme kertaa ja Korkeasaaressa kaksi, mutta Ähtäri on jostain syystä jäänyt väliin. Olikin siis ihan mielenkiintoista päästä sielläkin käymään.

Ähtärissä on lähinnä suomalaisia eläinlajeja, mutta muutamia erikoisuuksiakin löytyy mm. lumileopardeja. 
Varsin mukavasti tuli eläimiä puistossa nähtyä, mutta osa eläimistä pysyi piilossa. Kettu ja mäyrä ainakin pysyttelivät poissa näkyvistä, mutta niitä nyt näkee välillä luonnossakin, joten ei asia paljoa haitannut.

Aika kesyjä eläimet tuntuivat olevan. Ranualla en ole tainnut kertaakaan onnistua susia näkemään, mutta Ähtärissä sudet tulivat verkon taakse "rapsuteltaviksi". Myös karhut oleskelivat ihan aidan vieressä. 
Ilveksiä eläintenhoitaja leikitti köydellä ja ihan samalla lailla käyttäytyivät kuin kotikissatkin.

Valtavan kokoinen johtajasusi, jolla puuttui korvasta palanen
Suloinen nallekarhu
Peura, joka tykkäsi nuolla sormia
Toinen peura
Naali päiväunilla
Lumileopardit makasivat kalliolla
Visentti
Kurki
Haikara lepäilee
Villisian porsaita
Puistossa oli myös pieni kotieläinpiha, jossa oli possuja, lampaita, vasikoita, alpakoita, kaneja, marsuja, hamstereita, gerbiileitä, akaattikotilo, skorppioni ja akvaario.Kaneja oli viisi, emo (kuvassa) ja neljä poikasta. Poikaset olivat syntyneet huhtikuun lopulla ja hieman ihmetytti se, että ilmeisesti uroksetkin asuivat edelleen laumassa (ainakin nimistä päätellen osa poikasista oli uroksia).Kotieläinpihalla käväisi pari poliisihevostakin. Lampaiden ja varsinkin alpakoiden ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun isot hevoset kävelivät aidan ohi.

Reilu kolmetuntia puiston kiertämiseen meni. Ihan mukavan oloinen paikka, joskin osalla eläimistä oli aika pienehköt häkit. 
Yötä oltiin eläinpuiston leirintäalueella, jota suosittelen muillekin. Paljon on tullut erilaisilla leirintäalueilla käytyä ja kyllä tuo oli parhaimmistoa. Alueella oli esim. vesiliukumäki ja minigolf rata. Itse ei tosin tullut kumpaakaan käytettyä. Parin kilometrin mittainen luontopolku sen sijaan tuli läpi käveltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)