maanantai 1. heinäkuuta 2013

Pupuja vailla kotia


Ensimmäiset pupulapset lähtivät eilen maailmalle. Edelleen kuitenkin pikkuisia riittää.
Yhdessä vaiheessa näiden isompien lasten varaustilanne näytti jo varsin mukavalta, mutta viimepäivinä on ikävästi tullut perumisia ja kolme pupulasta on palautunut myyntiin. Olisi kyllä niin hienoa että pupun hankintaa mietittäisiin jo etukäteen tarkasti, eikä sitten viimehetkillä peruttaisi. Yksikin pupu on ollut pariviikkoisesta asti varattuna ja nyt varaajat olivatkin huomanneet kanin olevan liian kaukana. Kuusi viikkoa siis kesti tämäkin asia tajuta...
Onneksi on kuitenkin mukaviakin varaajia ja tänäänkin ollaan jo kahta varattua poikasta käyty etukäteen katsomassa.


Edelleen on siis pikkusia vapaana ja osa on tullut jo sopivasti luovutusikäänkin. Vapaana olevat poikaset löytyvät täältä blogistakin "kotia etsii" sivun takaa.
Mainostetaan nyt vielä täällä blogissakin, että luovutusikäiset poikaset kulkeutuvat tarvittaessa 6.-8.7. välillä Seinäjoelle, Alahärmään ja Tuuriin. Myös matkanvarrelle voidaan pupu jättää.

Kiinnostusta pupuista on ihan kivasti ollut, mutta osa yhteydenotoista on ollut sen verran epämääräisiä että en ole niihin edes vaivautunut vastaamaan. Eiköhän jokainen pupu kuitenkin löydä vielä juuri sen oikean kodin itselleen.


Lunan ylläreille kuuluu hyvää ja poppoo kasvaa kovaa vauhtia. Luna on todella tarkka poikasistaan ja tulee aina viereen pällistelemään kun tehdään pesätarkastusta. Parhaat emo ominaisuudet taitavat meidän kaneista olla juuri Lunalla, vaikka muuten se ei luonteeltaan kovin kaksinen olekaan.
Poikaset on jotenkin tosi söpöjä, kun ne ovat väriltään mustia ja valkoisia. Kahden valkoisen poikasen värit eivät ole vieläkään oikein selvillä (kolmas on musta perhonen). Toiseen on tullut hieman ruskeita merkkejä, joten epäilisin sen olevan mahdollisesti madagaskar perhonen. Toinen on kuitenkin edelleen täysin valkoinen. Korvan kärjissä sillä on ehkä ihan aavistuksen verran tummaa, mutta muualla ei ollenkaan. Jännä nähdä millainen siitä tulee.

Olen tässä vähän ajatellut, että josko yhden naaraspoikasen (mikäli naaraita joukossa on) jättäisi Lunalle kaveriksi. Luna kun ei luppien kanssa tule toimeen, niin olisi kiva jos silläkin silti kaveri olisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)