tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kotona taas

Pohjanmaan reissu on nyt takanapäin. Eilen palailtiin kotiin kuuden jälkeen ja tänään olikin jo paluu arkeen, kun oli taas töitä tallilla.

Lauantai aamuna lähdettiin matkaan ja Tildan poikanen tuli mukaan. Kahdeksan aikoihin oltiin Parkanossa, jossa pupu jätettiin uusien omistajiensa luokse. Siitä matka jatkui vielä reilun tunnin Seinäjoelle, jossa kohteena oli maatalousnäyttelyt. Näyttelyissä oli viimeinen päivä menossa, mutta silti ihmisiä oli iso määrä portilla odottelemassa jo ennen näyttelyn aukeamista.
Näyttelyalue oli suuri ja vähän turhan sekava. Välissä meni joki ja alueella oli parikin suurta rakennusta, joten sai oikein etsimällä etsiä jos jotain tiettyä halusi nähdä.

Pedolle saatiin mukava kasa kissanruoka näytteitä, kun osallistuttiin ovelasti kaksi kertaa kojulla olleeseen kilpailuun.
Eläintarvikkeitakin oli myynnissä, mutta mitään ei tullut ostettua.


Seuraavana päivänä oli vuorossa Alahärmässä sijaitseva PowerPark huvipuisto. Sää oli todella hyvä huvipuistoiluun. Onneksi paikalla oli sinä päivänä enimmäkseen pikkulapsia, joten laitteisiin ei pahemmin joutunut jonottamaan.Tämä oli kolmas kerta kun PowerParkissa käytiin ja suosittelen paikkaa lämpimästi muillekin. Vähän on eri tasoinen paikka kun Suomen muut huvipuistot. Alue on todella siisti ja ulkoasuun on panostettu. Myös hintataso on suhteellisen alhainen moniin muihin paikkoihin verrattuna.

Kolmantena päivänä käytiin Tuurin kyläkaupassa. Sieltä tuli ostettua vähän kaikenlaista lihansyöjäkasvista alkaen. Eläintarvikkeita oli paljon myynnissä, mutta mitään erityisen silmään pistävää ei löytynyt. Eläimille ei siis paljoa mitään tullut ostettua. Marsuille mukaan tarttui tuliaisiksi herkkutikut. Lampaille ostin pussillisen heppanameja, sekä pitkään suunnitteilla olleen heinäverkon. Ostin myös ilmoitustaulun, joka olisi tarkoitus jossain vaiheessa kiinnittää lampolan seinälle.


Samana iltana ajettiin vielä kotiin ja haettiin marsut mummulta hoidosta. Marsut oli onnellisia, kun pääsivät häkistä pois. Olivat tylsistyneet kun joutuivat kolme päivää viettämään pienessä häkissä.
Viola oli kotiutunut mummun luo mainiosti, mutta Ilona oli vieraasta paikasta hyvin järkyttynyt. Vieläkään se ei ole täysin toipunut "kamalasta" kokemuksesta.
Ruoka oli maittanut marsuille hyvin ja mummu olikin aika ihmeissään miten ne pystyvät syömään niin paljon.

Muilla eläimillä kävi hoitaja kotona ja hyvin oli niillä hoitajan kanssa mennyt. Jopa lampaat olivat ihan hiljaisia ja tyytyväisiä, vaikka olivatkin saaneet ruokaa vain kerran päivässä.

3 kommenttia:

 1. Heipä hei! Parkanon vauveli sai siis nimen Jammi, kun tuli kaveriksi pupulle nimeltä Jummi. Hyvin on lähtenyt yhteinen taival sujumaan niin ihmisten, kuin pupukaverin kanssa. Kiitos siis ihanaisesta vauvelista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkkini piti siis olla Solitary-pupu.

   Poista
  2. Kiva kuulla että pupulla on sujunut uudessa kodissa hyvin :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)