lauantai 27. heinäkuuta 2013

KaniasioitaRumban poikueen viimeinen myynnissä ollut poikanen, luonnonharmaa uros, pääsi sekin viimein uuteen kotiin. Eilen poika haettiin ja kovasti uudet omistajat siitä pitivät.

Kuun alussa lähtenyt "länttinaama" sen sijaan tulee mahdollisesti takaisin. Pupun nykyisessä kodissa on ilmennyt mahdollisesti allergiaa ja mikäli oireet eivät helpota kani muuttaa meille takaisin.
Kani on luonteeltaan mukava ja myös nätin värinen, joten uuden kodin löytäminen tuskin tulee oleman ongelma.


Kanien häkkijärjestelyjen kanssa on ilmennyt hieman ongelmia. Olisi helpointa jos Niilo ja Leevi asuisivat samassa häkissä jonkin aikuisen uroksen kanssa. Tämä ei kuitenkaan onnistu, sillä Jiri tai Paskis eivät kumpikaan ole soveltunut niiden häkkikaveriksi. Rollea tai Touhoa en uskalla kokeillakaan, sillä ne saattaisivat käydä pikkuisten kimppuun.

Jiri joutuu asumaan väliaikaisesti marsujen ulkohäkissä, mutta häkkiä tarvittaisiin marsujen käyttöön. Kai tässä täytyy kohta alkaa rakennuspuuhiin, mikäli valmiina olevia häkkejä ei saada jaettua fiksusti.


Sen jälkeen kun ylimääräiset poikaset lähtivät pois porukasta, on lupilla ollut todella kiva lauma koossa. Kaikki tulevat juttuun keskenään, eikä nahinoita ole ollut.
Vähän jännittää miten käy talvella, kun käytössä oleva tila pienenee puolella ulkohäkin luukun sulkeutuessa. Myös Nuppu kasvaa aikuiseksi, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia laumassa. Silloin kun laumassa oli vielä paljon poikasia, näin Nupun usein pomottamassa muita. Jos pupu tulee olemaan aikuisenakin kovin määräilevä, saattaa laumassa tulla helposti riitoja. Rumba on ainut alistuva kani luppakolmikosta, Limona ja Tilda ovat molemmat varsin dominoivia.Vielä ollaan hyvissä väleissä kuten kuvasta huomaa, mutta saattaa olla että lauma pitää talvella jakaa kahteen osaan.


Marsut ulkoilivat eilen nurmikolla ja jälleen kerran molempien oli pakko tunkeutua putken sisään. Innolla odotan sitä päivää kun vielä putkeen juuttuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)