maanantai 15. heinäkuuta 2013

Heinät ovat saapuneet


Heinät ovat viimeinkin täällä! Kolme kuormaa paaleja tuli, eikä tuonne naveton vintille enää yhtään enempää mahtuisikaan.
Viimevuotisia paaleja on jäljellä vielä kymmenisen kappaletta ja lampaat saavat nuo vanhat paalit syödä ensin alta pois ennen kuin siirtyvät uusiin. Kanit ja marsut sen sijaan saavat aloittaa heti uuden heinän syönnin. Vanhat paalit ovat viimeiset pari kuukautta olleet jo aika pöliseviä ja Rumba on alkanut aivastellakin aina heinää syödessään.


Tälläisellä kärryllä heinät tulivat. Ihan mukava määrä siis, kun miettii että kärryssä oli niin paljon paaleja kuin vain mahtui ja lasteja tosiaan se kolme tuli.
Heinät ovat tavallaan itse tehtyjä, joten niistä ei mitään pitänyt maksaa. Olisi tuosta määrästä jo jonkin verran joutunut maksamaan, jos ne jostain olisi ostanut.


Luna poikasineen muutti pari päivää sitten Touhon häkkiin (ja Touho vastaavasti Lunan häkkiin). Hienosti on perhe uudessa häkissä viihtynyt. Poikasetkin alkoivat heti liikkua paljon enemmän, kun pääsivät isoon häkkiin.


Limonan poikaset muuttivat nekin, jotta vieroitus tulisi tehtyä. Niilo ja toinen urospoikanen menivät Jirin häkkiin. Ensimmäisen päivän ajan meno oli aikamoista astumista, mutta kyllä Jiri siitä lopulta rauhoittui.
Kuvasta muuten huomaa hyvin Jirin uuden kesävärityksen. Musta kani on muuttunut täysin punertavan ruskeaksi.


Naaraspoikaset asustavat toistaiseksi marsujen ulkohäkissä. Kaikille kolmelle on kodit jo tiedossa ja mikäli peremisia ei tule, muuttavat puput uusiin koteihin viikon kuluttua.

Yhdeltä naaraistakin on toinen korva luppautunut. Uroksillahan on jo molemmilla toinen korva lupalla.


Tänään tuli kuvailtua aika paljon, joten tässä vielä muutamia otoksia.

Paskis
puoliluppa Niilo
NuppuLuna
Jännittävä Jenkka, kotia vailla
Fantastinen Foksi, kotia vailla tämäkinEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)