sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Asumisjärjestelyt uusiksi


Viimeiset japsi tytöt lähtivät aamupäivästä ja sen jälkeen laitoin kanien asumisjärjestelyjä vähän uusiksi.
Paskishan on asunut noiden kolmen pojan kanssa yhdessä. Nelikon yhteiselo on sujunut hyvin ja Paskis on selvästi nauttinut seurasta. Ongelmana on kuitenkin ollut vapaana pihalla juoksutetut uroskanit. Aina kun joku uroksista on vapaana, Paskis on hermostunut kamalasti ja alkanut jahdata pupupoikia. Pari kertaa on karvatkin pöllynnyt, kun se on käynyt poikasen kimppuun. Ratkaisuna tähän on ollut se, että Paskis on aina mennyt komppariaitaukseen siksi aikaa kun joku toinen uros juoksee vapaana. Tämä on kuitenkin alkanut mennä turhan hankalaksi, joten päädyin siirtämään Paskiksen yksinään asumaan.

Jiri taas on asunut yhdessä Limonan urospoikasten kanssa. Tämäkin on ollut muuten toimiva ratkaisu, mutta Jiri ei ole tuntunut lopettavan ollenkaan poikasten astumista. Pikkuisille ei ole kovin kivaa, kun Jiri on kokoajan selässä.
Siirsinkin nyt pojat kahdestaan tuohon väliaikaishäkkiin, kun se tytöiltä vapautui. Jirin sen sijaan laitoin noiden kolmen isomman pojan kanssa asumaan. Katselen nyt paripäivää jatkaako päätöntä astumista vai rauhoittuuko kun häkki on isompi ja poikasiakin yksi enemmän. Mikäli ei rauhoitu, täytyy jälleen vaihdella häkkejä.

Niilo ja Poseidon uudessa asunnossaan
Jiri ja pojat
Paskis yksiössään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)