tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tästä se lähtee


Tässä on lampolan uusittu julkisivu. Eikös olekin hieno?

Remontti tosiaan alkoi tänään ja isi repi ikkunat ja ovenkarmit irti. Toivon mukaan uudet ikkunat ja ovi tulevat yhtä nopeasti kuin vanhat lähtivät.
Lampaat on ihan ihmeissään, kun etuseinässä on noin iso reikä.


Alan jossain vaiheessa rakentaa uutta kerroshäkkiä kaneille. Mikään kiire ei tämän häkin kanssa ole, sillä sitä tarvitaan vasta talvella. Yritän sen kuitenkin saada jo hyvissä ajoi valmiiksi, ettei sitä sitten tarvitse rakentaa kovalla kiireellä kun lumen tullessa maahan.
Häkin alustavat piirrustukset on jo valmiina. Noihin voi kuitenkin tulla vielä muutoksia, sillä en ole ihan varma mahtuuko noin iso häkki sinne himin pitäisi.
Navattorakennuksessa on kolme osastoa vierekkäin. Suurimmassa osastossa asuvat lampaat ja kanit, keskimmäinen on varastona ja kolmas on entinen ulkosauna, joka toimii nykysiin varastona. Tämä uusi häkki tulee varaston puolelle, sillä lampolaan ei enää oikein uusia kanihäkkejä mahdu.


Ajatuksena olisi tehdä nelikerroksinen häkki. Kaksi alinta osastoa tulisivat olemaan 50cm korkeita ja kaksi ylintä 40cm korkeita. Jalkojen kanssa häkillä tulisi olemaan korkeutta noin pari metriä. Leveydeksi olen ajatellut 150cm ja syvyydeksi tulee varmaan 60cm. Häkin etuosaan tulisi metrin levyiset luukut.

Kaneja tähän tulisi asumaan yksi joka kerrokseen. Lattioihin ajattelin kuitenkin tehdä suljettavat luukut, jotta kerroksia pystyisi tarvittaessa yhdistämään.

Eli tälläinen häkki olisi tulossa. Vielä täytyy miettiä mistä materiaaleista tämän rakentaisi ja sitten häkkiä voikin jo alkaa tekemään.


 Ulkona on ollut tänään ihan järkyttävän kuuma, lähemmäs 30 astetta. Peto on asiasta mielissään, kun kerrankin tarkenee olla pihalla.
Puoli päivää sireenin alla maattuaan se vaihtoi nukkumapaikaksi auton peräluukun.
Touholla on kiire takaisin kanikylään

2 kommenttia:

  1. Ja sinulle olisi tunnustus blogissani!

    pupunomablogi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)