lauantai 22. kesäkuuta 2013

Siivoilua ja vieroitus

Monet ovat tainneet herätä vasta muutama tunti sitten, mutta itse olen ehtinyt tehdä jo vaikka mitä. Aamulla tuli käytyä viimevuotiseen tapaan tallilla, sillä täytyyhän jonkun tehdä aamutalli juhannuspäivänäkin. Eipä tullut pahemmin autoja vastaan aamulla. Ihan yksin sain ajella matkan tallille. :)

Tallilta palattuani ruokin puput ja kun se olivat saaneet syötyä, muutatin Rumban pojat Paskiksen luo.Paskis oli aika yllättynyt, kun häkkiin yllättäen tupsahti viisi pikkukania. Myös pikkuiset olivat varsin järkyttyneitä muutosta.
Pupujen toivuttua alkujärkytyksestä alkoi ralli ympäri häkkiä. Paskiksen oli toki tutkittava olisiko joukossa edes yhtä tyttökania ja varmuuden vuoksi kokeiltava astua jokaista.
Yllättävän nopeasti meno kuitenkin rauhoittui ja pikkupuput lakkasivat kiinnostamasta Paskista.
Pikkuiset ovat edelleen vähän peloissaan ja ihmeissään uudesta häkistään ja hoitosedästään. Paskiskin toki vielä alistaa poikia vähän väliä. Lauma näyttää kuitenkin olevan hyvässä sovussa ja huomena varmasti ollaan jo kavereita.

Neljä tyttölasta vielä jäivät luppalaumaan ja täytyy miettiä mitä niiden kanssa tekee. Yksi niistä jää itselle ja sitä ei ainakaan vieroiteta. Kaksi tyttöä lähtee uuteen kotiin parin viikon päästä ja ne varmaan muuttavat erilleen muista muutama päivä ennen uuteen kotiin muuttoa. Jäljelle jää vielä lh naaras, jolle ei kotia vielä ole tiedossa. Senkin vieroitusta mietin sitten tarkemmin kun selviää minne lähtee ja milloin. 


Samalla kun tarkkailin Paskista ja poikia, tein pikasiivoukset kanikylän häkkeihin. Kun poikalauman tilanne rauhoittui, jätin kanit tutustumaan toisiinsa rauhassa ja siirryin siivoamaan luppien koppia.

Puput tekevät kaikki jätöksensä ulkohäkin puolelle, joten koppia ei ole tullut siivottua aikoihin. Vaikka kopissa ei papanoita olekaan, se on sotkeutunut heinällä aika tylsän näköiseksi. Laitoinkin kopin viimein siistiin kuntoon.

Koppi ennen siivousta:Kuten kuvista näkee, heinää oli kopissa ihan kaikkialla.

Koppi siivouksen jälkeen:Jätin siivouksen yhteydessä toisen tehdashäkeistä pois ja tilalle toin kokonaisen heinäpaalin. Varmaan pissailevat sen nopeasti pilalle, mutta ei voi mitään. Elän siinä toivossa että kohta tulee uusia paaleja, joten vanhoja on varaa tuhlata.
Poikasten lelutkin löytyivät heinien alta ja laitoin ne taas esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)